-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2כפות או 25 גרם סוכר לבן
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל חלב פושר
-
1 ביצה L
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/2 כפית מלח דק
מלית קינמון
-
100 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כהה
-
1 כף גדושה קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.
- ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
- משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.
- ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
- משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (179)
רציתי לשאול אם אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
היי יעל, ניתן להפוך את המתכון לפרווה. מחליפים את החלב והחמאה במים ומרגרינה.
אך למתכון עשיר ועסיסי יותר מומלץ להכין בגרסה החלבית.
יכולה להשתמש במחמאה וחלב צמחי / מיץ תפוזים .
היי עומרי, למתכון פרווה אתה יכול להשתמש במחמאה וחלב צמחי או מיץ תפוזים
מה אפשר לשים במקום הפודינג וניל? לא אהבתי את הטעם שהוא עושה
היי אדווה, את יכולה להחליף באינסטנט פודינג בטעם אחר שאת אוהבת
איך את מכינה את הזיגוג?
היי נעמה, מערבבים 150 גרם אבקת סוכר עם כפית מים/חלב, 25 גרם חמאה מומסת וחצי כפית תמצית וניל ומוזגים על הסינבון (מחכים לאחר מכן שעה להתייצבות). אם התערובת דלילה מידי, הוסיפי אבקת סוכר ואם היא סמיכה מידי, הוסיפי מעט מים או חלב