סינרול

סינרול זה מאפה שמרים מתוק ואוורירי בצורת שבלולים אישיים, קרוב משפחה של הסינבון האמריקאי המפורסם, עם נוכחות חזקה של קינמון
סינרול זה מאפה שמרים מתוק ואוורירי בצורת שבלולים אישיים, קרוב משפחה של הסינבון האמריקאי המפורסם, עם נוכחות חזקה של קינמון
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית קינמון

זיגוג


 

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכינים את מלית הקינמון: מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.
  3. ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
  5. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (171)

Avatar

    Avatar
    מיכל מלכה

    אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן?

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אפשר, אבל הכמות תשתנה מ240 גרם, ל200 גרם.

      Avatar
      קרין גורן

      הכוונה לתחליף פרווה? ניתן להחליף במשקה צמחי – משקה שקדים/סויה/שיבולת שועל וכו’

    Avatar
    טל

    אשמח לדעת.. ברשימת המצרכים לא כתוב ביצה, ובפירוט המתכון כתוב להוסיף ביצה. מה הנכון?

      Avatar
      קרין גורן

      יש ביצה בפירוט המתכון בסעיף 1 (בין החלב לחמאה המומסת)

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות