סופלה שוקולד חם זוגי

סופלה שוקולד חם זוגי זה קינוח מושחת לאוהבי שוקולד: עוגה חמה עם מרכז עשיר נוזלי, פשוטה וזריזה להכנה, שהכי כיף וטעים להגיש עם תוספת גלידה
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סופלה

להחביא בפנים (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
  4. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
  5. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
  7. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (35)

      Avatar
      Foody Foody

      בליקר כלשהו

    Avatar
    עדי

    מתכון מעולה! אני אישית השתמשתי בשתי ביצים במקום ביצה אחת ושלושה חלמונים ויצא אחלה. ממליצה להפחית קצת את החמאה. בכלים אישיים האפייה היא 7-8 דקות בלבד

    Avatar
    נעמי חנה

    אפשר להחליף את החמאה בשמן?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף את החמאה במחמאה

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי, אחרת הסופלה לא ייצא עסיסי 🙂

      Foody team
      Foody team

      אפשר לוותר על הברנדי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody