סופלה שוקולד חם זוגי

סופלה שוקולד חם זוגי זה קינוח מושחת לאוהבי שוקולד: עוגה חמה עם מרכז עשיר נוזלי, פשוטה וזריזה להכנה, שהכי כיף וטעים להגיש עם תוספת גלידה
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סופלה

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם חמאה
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 6 חלמונים L
  • 2
    כפיות או 10 מ"ל ברנדי
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח לבן

להחביא בפנים (לא חובה)

  • 8 קוביות שוקולד לבן

הגשה

  • אבקת סוכר
  • 4 כדורי גלידה מוכנה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
  4. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
  5. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
  7. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody