סופלה שוקולד חם זוגי

סופלה שוקולד חם זוגי זה קינוח מושחת לאוהבי שוקולד: עוגה חמה עם מרכז עשיר נוזלי, פשוטה וזריזה להכנה, שהכי כיף וטעים להגיש עם תוספת גלידה
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סופלה

להחביא בפנים (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
  4. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
  5. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
  7. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (66)

Avatar

    Avatar
    עמית בארד

    6 חלמונים זה בנוסף ל 2 הביצים השלמות או שזה 2 ביצים שלמות ועוד 4 חלמונים?

      Foody team
      Foody team

      2 ביצים שלמות ובנוסף 6 חלמונים. בהצלחה!

    Avatar
    חן

    יש אפשרות להשאיר את הבלילה למספר שעות במקרר לפני האפייה?

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להשאיר בלילה של סופלה “לעמוד” זמן רב משום שהאויר מקצף הביצים משתחרר והסופלה לא “יעלה” יפה באפייה.

    Avatar
    מיטל

    יצא סופלה משפחתי, לא זוגי 🙂

    Avatar
    אלין

    את חושבת שאני ואחותי יכולות להכין את זה בלי שאמא תהרוג אותנו (אנחנו בנות 12-10)?

      Foody team
      Foody team

      שימוש במוצרי חשמל בכלל ובתנור בפרט יכולים להיות מסוכנים לכן עדיף שיהיה מבוגר שיכול לעזור לכן.

      Foody team
      Foody team

      לא חובה, פשוט יותר טעים ((:

    Avatar
    עדי ונונו

    היי, אם אני רוצה להכין לשישי בערב ואני לא משתמשת בתנור בשבת, אז אפשר להכין קצת לפני שבת ומקסימום לפני הגשה בערב אז לחמם קצת? ההגשה תהיה כמה שעות אחרי ההכנה. לא מצליחה למצוא פתרון אחר חוץ מלוותר ולא להכין את זה אם זה לא מתאים כמו שהצעתי

      Foody team
      Foody team

      היי עדי, סופלה מגישים מיד לאחר האפייה משום שהוא מבוסס על ביצים מוקצפות הגורמות למאפה לתפוח מהאויר שבקצף הביצים. לכן סופלה נוטה גם “לרדת” מהר אחרי האפייה. אם אינך יכולה להכין את הסופלה “על המקום” רצוי להכין עוגות שוקולד אישיות אחרות או פונדנט שוקולד. מצורף לינק עם רעיונות: https://foody.co.il/?s=%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%A0%D7%98
      אפשר להכין במנות אישיות כמובן את המתכונים שבלינק.
      בהצלחה גדולה (:

      Avatar
      עדי ונונו

      הבנתי, מעולה תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת 🙂

      Foody team
      Foody team

      בשמחה (:

      Avatar
      יעל

      היי:) אין צורך באבקת אפייה או משהו שיתפיח? ולא משתמשים בחלבונים לכלום?

      Foody team
      Foody team

      סופלה הוא מאפה שרובו אויר. פשוט אויר. והאויר הוא מה שמחזיק את המאפה. לא אבקת אפייה ולא חומרי התפחה ((: בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      במקרה זה אפשר להחליף חמאה בשמן משום שמדובר בחמאה מומסת. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן. בהצלחה (:

      Avatar
      מירל

      רציתי לדעת איך אני ממירה את הרכיבים של המתכון בשביל שהוא יהיה פרווה

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להמיר את החמאה במחמאה ולהגשה להשתמש בגלידה צמחית. בהצלחה (:

    Avatar
    נעה

    היי, חייב לשים כל כך הרבה חלמונים?! זה המוןן:)

      Foody team
      Foody team

      תפקיד קצף החלמונים הוא להחזיק את כל המסה הכבדה של השוקולד. זה סופלה (אויר). לכן המתכון דורש הרבה חלמונים מוקצפים(: בהצלחה רבה (:

    Avatar
    אביתר

    האם את הביצים צריך לטרוף או להקציף? זה לא ברור מהמתכון ומהתגובות…

      Foody team
      Foody team

      היי, את הביצים טורפים היטב (אין צורך להקציף) בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody