
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
- מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
- מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
- מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
- אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
- מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
- מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
- מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
- אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (82)
אני יכול לשמור את הבלילה בפריזר כמה שעות לפני האפיה?
לא כדאי, אחרת הסופלה לא ייצא עסיסי 🙂
האם אפשר להשתמש בקקאו במקום השוקולד מריר?
לא, יש צורך במרקם של השוקולד המריר
היי אפשר במקום חמאה שמן ?
היי נעמי, אפשר – כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. במתכון שלנו- כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. 213 גרם שמן, כלומר כוס ועוד טיפ טיפה.
בתיאבון!
היי יש מתכון שמתאים גם למיקרוגל?
בבקשה: https://www.carine.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%97%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%9c-%d7%a9%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a7%d7%9c%d7%99/
היי,אני שומרת שבת ואני מכינה את הסופלה לפני שבת…זה יהרוס את הסופלה? ולשמור במקרר?
הי הודיה. הסופלה עלול לצנוח אם לא מגישים בסמוך להכנה.