סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!

סופגניות כמו בקונדיטוריה, טעימות נורא וגם לא יקרות, כמו כל מתכוני סבתא מוצלחים, שמכינים בקלות בבית, והן יוצאות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות
סופגניות כמו בקונדיטוריה, טעימות נורא וגם לא יקרות, כמו כל מתכוני סבתא מוצלחים, שמכינים בקלות בבית, והן יוצאות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות – זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” – סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.

מתכונים לחנוכה
קרין גורן
X

מצרכים להכנת סופגניות

מצרכים להכנת סופגניות


plus minus

בצק סופגניות

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים לפי הסדר 10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ונעים כמו פלסטלינה. בסיום הלישה מאזנים את המרקם לפי הצורך - אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הוא יבש מוסיפים קצת חלב.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.עד שהבצק תופח, יש לנו עוד כמה מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים לנסות!
  3. מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
  4. מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
  6. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
  8. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
  9. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

רוצים לרכוש מתנה מיוחדת לעובדים לחג? מארז חגיגי עם 100 המתכונים האהובים מהאוסף הפרטי של קרין גורן. לפרטים נוספים לחצו כאן!

הכי קלאסי שיש - סופגניות שמרים מעולות בציפויים טעימים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (593)

Avatar

    Avatar
    דבורה

    היי קרין, אם שמתי בטעות 50 גרם שמרים יבשים מה זה עלול לעשות?

      Avatar
      קרין גורן

      לעשות קצת טעם לוואי

    Avatar
    דבורה

    היי קרין, אם שמתי בטעות 50 גרם שמרים יבשים.

      Avatar
      קרין גורן

      אולי יגרום לטעם לוואי בבצק

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.