סופגניות כמו בקונדיטוריה

סופגניות כמו בקונדיטוריה, טעימות נורא וגם לא יקרות, כמו כל מתכוני סבתא מוצלחים, שמכינים בקלות בבית, והן יוצאות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.

מצרכים להכנת סופגניות

בצק סופגניות

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, מוסיפים עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק). מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
  4. מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
  6. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
  8. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
  9. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
  10. רוצים לקבל במתנה את ספר המתכונים של קרין גורן לחג החנוכה? ספינג’ מרוקאי, סופגניות עוואמה ודונאטס תפוחים? לחצו כאן והירשמו לאתר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (157)

Avatar

    Avatar
    שילת

    מה אפשר לשים במקום הברנדי ??? והאם אפשר לוותר עליו???

      Avatar
      Foody Foody

      עדיך לא לוותר, הור עוזר לסופגניות להיות אווריריות יותר. אפשר להחליף באלכוהול אחר, למשל רום, וויסקי, וודקה, איזשהו ליקר…

    Avatar
    נועה

    היי אפשר לוותר על גרידת הלימון?

      Avatar
      Foody Foody

      כן אין בעיה

      Avatar
      אורלי סמרה

      היי קרין האם אפשר להכין חלק מאותו בצק דונאט?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אחרי התפחה ראשונה פשוט מרדדים את הבצק, קורצים עיגול (לא מגלגלים כדורים) וקורצים חור קטן באמצע. מתפיחים כרגיל.

    Avatar
    רעות

    במה אפשר להמיר את הביצים?האם רסק תפוחים מתאים?

      Avatar
      Foody Foody

      לא, רסק תפוחים אינו תחליף לביצים.
      עדיך לחפש מתכן שונה ללא ביצים

    Avatar
    AYB

    אני יכולה להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ושמרים?

      Avatar
      Foody Foody

      לא 🙂
      קמח תופח מתנהג אחרת מקמח שמרים.
      אפשר להשתמש בקמח שמרים

    Avatar
    אמילין

    אני בת 13 ועשיתי את המתכון הזה לבד פעם ראשונה ויצא פשוט טעים

      Avatar
      Foody Foody

      איזה עדכון נפלא!
      חג שמח

    Avatar
    נוי

    כשטיגנתי שמרתי על טמפרטורה בין 150 ל160 מעלות ובכל זאת לא יצא לי עם פס לבן באמצע מה הסיבה ?

      Avatar
      Foody Foody

      כנראה שלא התפחת מספיק את הבצק לפני הטיגון

    Avatar
    כרמית משרקי

    אפשר חלב קוקוס במקום חלב ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר

    Avatar
    רועי בן יעקב

    מתכון מעולה הכנתי לילדים היום ויצא מעולה

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא!

    Avatar
    מואהב

    אפשר לשים שמרים יבשים במקום שמריים טריים

      Avatar
      Foody Foody

      כן, 1/3 מהכמות, כלומר 16 גרם שהם 2 כפות

    Avatar
    מואהב

    איך אפשר לעשות דונט מהמתכון הזהו

      Avatar
      Foody Foody

      במקום לכדרר כדורים – לקרוץ עיגולים עם כוס, ובאמצע לקרוץ עוד עיגול קטן לחור

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.