
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.
מצרכים להכנת סופגניות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, מוסיפים עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק). מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
- מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
- מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
- מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
- אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.
תגובות (290)
היי אפשר במקום ברנדי טקילה?
כן, זה אפשרי. צריך משקה אלכוהולי עם אחוזי אלכוהול דומים.
אפשר בלי ברנדי?
כן, זה אפשרי.
האם אפשר להקפיא? יצאו לנו מלא…אפשר להקפיא אחרי האימון או כדאי לפני?
אפשר להקפיא אחרי הטיגון בכלי אטום ועם נייר אפייה בין הסופגניות כדי שלא תדבקנה בהקפאה. את ההפשרה רצוי לעשות ללא מכסה (כדי שהסופגניות לא תרטבנה). אחרי ההפשררה אפשר לחמם חימום קצר במיקרו (5-8 שניות) ולהזהר מאד משום שהריבה בתוך הסופגניה עלולה להגיע לטמפ’ גבוהה מאד ולגרום לכוויה. בהצלחה!
הכנו את הסופגניות ונהננו מאוד!!! ברמת כמו בקונדיטוריה ואפילו טובות יותר! תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! תודה וחג שמח!
יש לי רק ביצים m האם לשים 4?
מספיק להוסיף עוד חלמון של ביצה ולא ביצה שלמה (לא נורא אם נכנס קצת מהחלבון גם).
כמה שמרים יבשים אפשר במקום שמרים טריים
הסבר מדויק על ההמרה בלינק המצורף: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1
בהצלחה!
אם אני רוצה שזה יהיה פרווה מה שמים במקום חמאה?
אפשר להשתמש במחמאה (תחליף חמאה פרווה). בהצלחה!
אפשר לעשות עם שמרים יבשים?
אפשרי בהחלט. מצורף לינק עם הסבר ההמרה משמרים טריים ליבשים: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1