סופגניות כמו בקונדיטוריה

סופגניות כמו בקונדיטוריה, טעימות נורא וגם לא יקרות, כמו כל מתכוני סבתא מוצלחים, שמכינים בקלות בבית, והן יוצאות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.

מצרכים להכנת סופגניות

בצק סופגניות

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, מוסיפים עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק). מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
  4. מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
  6. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
  8. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
  9. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    שרון

    היי, כתבתי מיקודם שיש לי רום ושכחתי לירשום אם אפשר רום אז מה הכמות שצריך לשים? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את הרום בברנגי או בוודקה. צריך משהו אלכוהולי

    Avatar
    שרון

    אין לי מדחום על איזה אש צריך לטגן , אש גבוהה או בינונית? השמן צריך ליהיות רותח?

      Avatar
      Foody Foody

      אש בינונית נמוכה. אם מכניסים ידית של כף עת לשמן אמורות לצוץ בועות קטנות מסביב

    Avatar
    נגה

    אפשר להחליף את השמרים הטריים השמרים רגילים? אם כן, כמה זה יוצא בכפות?

      Avatar
      Foody Foody

      17 גרם שמרים יבשים (2 כפות)

    Avatar
    נאוה עומסי

    האם ניתן לרדד ולקרוץ עיגולים או כמה שוקל כל עיגול כדי שיהיה אחיד

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן בהחלט. המשקל תלוי בגודל שבו תרצי את הסופגניות. בין 60 ל-100 גרם.

    Avatar
    שולמית אבוחצירה

    איך אפשר להמיר את זה שיהיה פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף חלב במים וחמאה במחמאה

    Avatar
    רונית

    האם ניתן להשתמש במתכון הזה ולוותר על הביצים? לאלרגנים למיניהם…

      Avatar
      Foody Foody

      במקרה הזה לא ניתן לוותר על הביצים

    Avatar
    שולמית

    אפשר להניח את הבצק במקרר למשך הלילה לתפיחה ראשונה

      Avatar
      Foody Foody

      כן, ואפילו רצוי 🙂

    Avatar
    מילה אלפרוביץ

    היי קרין, איך מכניסים את הריבה לתוך סופגניה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר עם מזרק ריבה, או להכניס לשקית זילוף עם צנתר בעל חור קטן

    Avatar
    איילת

    כמה ביצים אני צריכה אם יש לי גודל M?

      Avatar
      Foody Foody

      3 וחצי (ואפשר גם 4)

    Avatar
    מור

    האם אפשר לשים את הריבה לפני הטיגון?

      Avatar
      Foody Foody

      את הריבה מזלפים לתוך הסופגניה אחרי הטיגון

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.