סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק

סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק זה סופגניות קטנות במילוי תות או נוטלה שמכינים במחבת שקעים מיוחדת כמעט בלי שמן ובלי עשן בבית
סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק זה סופגניות קטנות במילוי תות או נוטלה שמכינים במחבת שקעים מיוחדת כמעט בלי שמן ובלי עשן בבית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

אולי אתם קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה – שווה להכין בבית. קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ- טיפה שמן, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד במחבת טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.

מתכונים לחנוכה
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
  2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
  3. מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
  4. מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
  5. מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
  6. הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
  7. מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
  8. מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
  9. מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.

סופגניות ביס קטנות וממכרות שתרצו לזלול ישר מהסיר - המתכון כאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    אורנה רוזן

    לא הצליח. עשיתי לפי ההוראות, הבצק בפנים נשאר נוזלי כשבחוץמכמעט נכרך. משהובכמויות המתכון לא מדויק אולי צריך יותר קמח?

      Foody team
      מערכת Foody

      צריך ללוש לאורך זמן את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, אם הוא נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח תוך כדי לישה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות