סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק

סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק זה סופגניות קטנות במילוי תות או נוטלה שמכינים במחבת שקעים מיוחדת כמעט בלי שמן ובלי עשן בבית
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

אולי אתם קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה - שווה להכין בבית. קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ- טיפה שמן, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד במחבת טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
  2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
  3. מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
  4. מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
  5. מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
  6. הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
  7. מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
  8. מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
  9. מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

    Avatar
    רחלי

    נראה מצויין! האם אפשר להכין במולטיקייק עם תבנית מתאימה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי!

    Avatar
    Vered Yacov-Pazarker

    האם אפשר להפוך את המתכון בלי ביצים וחלב? עבור ילד אלרגי

      Avatar
      Foody Foody

      לצערנו זה לא יעבוד בלי ביצים 🙁

    Avatar
    Hadas Keinan-shimshon

    היכן ניתן להשיג את המחבת עם השקעים העמוקים ? , אני מחפשת ולא מוצאת. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      חפשי בגוגל “מחבת שקעים לסופניות”. ניתן לרכוש אונליין

    Avatar
    דבי

    אני רוצה להכין את זה במולטי קייק, לפתוח באמצע האפיה להכניס מילוי?

      Avatar
      Foody Foody

      זה לא ילך 😉
      אחרי האפיה לזלף ריבה

    Avatar
    שרית

    לאמא ששאלה לגבי הביצים שכחתי להוסיף ויצא ממש בסדר .הכנתי במולטיקייק ולפני שסגרתי שמתי שוקולד ציפ’ס יצא טוב😍

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody