-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אולי אתם קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה – שווה להכין בבית. קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ- טיפה שמן, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד במחבת טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
1 ביצה L
-
3/4 כוס חלב 3%
-
4 כפות סוכר לבן
-
50 גרם חמאה רכה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית גדושה אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
- מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
- מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
- מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
- הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
- מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
- מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
- מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.
סופגניות ביס קטנות וממכרות שתרצו לזלול ישר מהסיר - המתכון כאן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
- מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
- מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
- מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
- הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
- מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
- מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
- מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.
סופגניות ביס קטנות וממכרות שתרצו לזלול ישר מהסיר - המתכון כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
לא הצליח. עשיתי לפי ההוראות, הבצק בפנים נשאר נוזלי כשבחוץמכמעט נכרך. משהובכמויות המתכון לא מדויק אולי צריך יותר קמח?
צריך ללוש לאורך זמן את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, אם הוא נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח תוך כדי לישה. בהצלחה!