מאפינס קרמבו

מאפינס קרמבו אלה מאפים אישיים מושחתים ומושקעים שמורכבים מעוגת שוקולד אישית עם גבעת מרנג לבנה ואוורירית, ממש כמו קרמבו מהמכולת
מאפינס קרמבו אלה מאפים אישיים מושחתים ומושקעים שמורכבים מעוגת שוקולד אישית עם גבעת מרנג לבנה ואוורירית, ממש כמו קרמבו מהמכולת
  • קרין
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עם או בלי ציפוי שוקולד, זה אחד המתכונים האהובים עליי ביותר בספר שלי “סודות מתוקים 2” (וגם הטועמים לא התלוננו יותר מדי): מאפינס שוקולד עם גבעת מרנג ממש כמו קרמבו מהמכולת. תפתחו פה גדול, אחרת יישאר לכם ד”ש מהקצף על קצה האף.

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס

קרמבו מרנג חם

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  3. מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז’טים ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  4. מכינים את המרנג: מערבבים בקערה (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח.
  5. מוזגים לסיר מים רותחים בגובה 3-2 ס”מ בלבד ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
  6. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
  7. מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
  8. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.
  9. מצפים בשוקולד ומגישים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
  10. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים — לציפוי המרנג בלבד.
  11. מגישים מיד. שומרים בכלי גבוה ואטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (23)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      ראו סעיף 4: מערבבים (לא מקציפים) בקערה את החלבונים ויתר רכיבי המרנג ומחממים את הקערה על בן-מארי עד המסת הסוכר. מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים 5 דקות עד שמתקבל קצף מבריק ויציב. בהצלחה!

    Avatar
    Daniel Paradis

    האם אפשר להחליף שלוש ביצים L בשני ביצי XL?

      Foody team
      Foody team

      היי, כן. זה אפשרי.

    Avatar
    Hila Mualem

    היי, הכפלתי כמויות, ונשארה לי כמות גדולה יחסית של חלבונים מבושלים עם המים, סוכר ומלח, עדיין לא מוקצפים. האם אפשר להקפיא ככה, ולהפשיר שנית כדי להקציף לקראת ההכנה הבאה?תודה 🙂

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להקפיא את התערובת.

      Avatar
      ללי

      היי, נשארה לי תערובת רבה של חלבונים מומסים עם סוכר, לא מוקצף עדיין. אם לא מומלץ להקפיא, יש איזה משהו קל לעשות איתם או שנזרוק וזהו?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להקציף ולהכין מרנג (שאפשר להקפיא אחרי האפיה) או להוסיף אבקת שקדים וקמח ולהכין דקואז (שאפשר גם להקפיא אחרי אפייה ויכול לשמש כבסיס לעוגות וקינוחים). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות