מאפינס קרמבו

מאפינס קרמבו אלה מאפים אישיים מושחתים ומושקעים שמורכבים מעוגת שוקולד אישית עם גבעת מרנג לבנה ואוורירית, ממש כמו קרמבו מהמכולת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

עם או בלי ציפוי שוקולד, זה אחד המתכונים האהובים עליי ביותר בספר שלי “סודות מתוקים 2” (וגם הטועמים לא התלוננו יותר מדי): מאפינס שוקולד עם גבעת מרנג ממש כמו קרמבו מהמכולת. תפתחו פה גדול, אחרת יישאר לכם ד”ש מהקצף על קצה האף.

מצרכים

מאפינס

  • 1 ביצה L
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1/2
    כוס או 70 גרם אבקת קקאו
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל חלב 3%
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל מים
  • 1
    כוס או 140 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה

קרמבו מרנג חם

  • 3 חלבונים L
  • 2
    כוסות או 400 גרם סוכר לבן
  • 1/3
    כוס או 80 מ"ל מים
  • 1/4 כפית מלח דק

ציפוי שוקולד

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3
    כפות או 45 מ"ל שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  3. מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז’טים ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  4. מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים: לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
  5. בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח.
  6. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
  7. מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
  8. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.
  9. מצפים בשוקולד ומגישים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
  10. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים — לציפוי המרנג בלבד.
  11. מגישים מיד. שומרים בכלי גבוה ואטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody