מאפינס דבש שילדים אוהבים

מאפינס דבש שילדים אוהבים זה מאפים אישיים, קטנים ומתוקים, מתובלים וארומטיים, שאפשר להכין גם בתבנית אינגלישקייק או בתבנית עוגה עגולה עם חור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מהגננת דייזי אטיאס ממצפה רמון. היא מכינה את המאפינס האלה בגן פעם בשבוע, והילדים פשוט משוגעים עליהם (כולל תבלין הציפורן, שלא כדאי לוותר עליו). שימו לב לא למלא את עטרות הנייר עד הסוף - המאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה.

כדי להפוך את המאפינס האלה למאפינס תפוח בדבש חגיגיים לכבוד ראש השנה- קולפים 3 תפוחים ירוקים חמוצים (מסוג גרני סמית) וחותכים לקוביות. מקפיצים במחבת עם 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר ו- 1/2 כפית קינמון במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים ומצננים. מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת המאפינס ומערבבים היטב. מרכיבים ואופים כרגיל.

את מאפינס הדבש (או מאפינס הדבש והתפוחים) ניתן לאפות גם כעוגה רגילה. כמות הבלילה תמלא 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת. זמן האפייה יתארך לכ- 40-45 דקות במקרה של עוגות אינגליש קייק, או כשעה ורבע במקרה של עוגת קוגלהוף.

מצרכים

  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 320 גרם דבש
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 240 מ"ל תה חזק
  • 6 ביצים L
  • 3
    כוסות או 420 גרם קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף גדושה קינמון טחון
  • 1 קורט ציפורן טחון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
  4. יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז’טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

הערות

  • המתכון מספיק ל-3 עוגות בתבניות אינגליש קייק, או עוגה אחת בתבנית קוגלהוף.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody