לחמניות טיגריס

לחמניות טיגריס אלה לחמניות שמרים לא מתוקות ולא מלוחות מדי, פשוטות להכנה ומאוד יפות ומיוחדות מראה, עם ציפוי מנומר שמתפצפץ בפה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

המתכון הבסיסי של הלחמניות האלו משמש אותי ללחם הסנדביצ’ים הכי טעים שיש - הוא נפרס בקלות, לא מתוק מדי ולא מלוח מדי, ומתאים לכל מילוי, מלוח או מתוק. כאן אני מכינה ממנו לחמניות עם ציפוי “טיגריס” מתפצפץ בפה (בעצם מראה החברבורות מזכיר יותר נמר, ולא טיגריס עם פסים- אבל ככה כבר התרגלתי לקרוא להן…).

מצרכים

בצק לחם

ציפוי חברבורות קראנצ'י

אופן הכנה

  1. מכינים בצק לחם, מתפיחים ומעצבים לחמניות: שמים קמח בקערת מיקסר. בספל מערבבים מים, סוכר ושמרים. יוצרים שקע בקמח שבקערה ומניחים בתוכו את הספל (למניעת גלישה על השיש, וגם לחימום).
  2. אחרי 10 דקות, כשהספל מעלה קצף, מוזגים את תוכנו לקמח ומוסיפים גם שמן ומלח. מעבדים במיקסר עם וו לישה 10-5 דקות במהירות בינונית, לבצק נוקשה יחסית, חלק ומבריק.
  3. משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
  4. משטחים לעיגול, מחלקים בסכין ל-8 (כמו שחותכים פיצה) ומעצבים מכל חלק לחמנייה עגולה.
  5. מכינים את ציפוי החברבורות, מצפים, מתפיחים ואופים: מערבבים את כל חומרי הציפוי למשחה אחידה. מיד טובלים כל לחמנייה לציפוי החצי העליון. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד שכל לחמנייה שחומה ומנומרת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody