לחמניות בירה ללא שמרים של קרין גורן

כשאין זמן להתעסק עם בצק שמרים, מכינים לחמניות בירה אווריריות מקמח תופח של קרין גורן
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח מלא
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח תופח
  • 1
    בקבוק או 360 מ"ל בירה בהירה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בעזרת תרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
  2. בקערה מערבבים את הסוכר, המלח ואת שני סוגי הקמחים.
  3. מוסיפים את הבירה ומערבבים לבצק רטוב.
  4. יוצרים לחמניות קטנות ומסדרים על גבי התבנית.
  5. יוצקים כפית חמאה על כל לחמנייה. אם רוצים, מקשטים מלמעלה.
  6. מנמיכים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות 30-25 דקות, או עד להזהבה.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את הלחמניות, אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים, או לפזר מעליהן לפני האפייה אגוזים, שומשום או תוספת אחרת

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody