
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 ק"ג סולת
-
40 גרם שמרים טריים
-
2 כפות מלח דק
-
2 חופנים סוכר לבן
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
1200 מ"ל מים
-
1 חבילה ערמונים בוואקום

אופן הכנה
- לשים היטב את כל חומרי הבצק (חוץ מהערמונים) עד לקבלת בצק רך ורטוב. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט נוזלים.
- בסוף הלישה מוסיפים את הערמונים ומועכים אותם קצת בידיים תוך כדי לישה.
- מעצבים לכיכרות בצורת סהר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ־35 דקות, עד שתפיחה על צידו התחתון של הלחם מפיקה צליל חלול.
- מצננים לפני הפריסה ומגישים.
אופן הכנה
- לשים היטב את כל חומרי הבצק (חוץ מהערמונים) עד לקבלת בצק רך ורטוב. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט נוזלים.
- בסוף הלישה מוסיפים את הערמונים ומועכים אותם קצת בידיים תוך כדי לישה.
- מעצבים לכיכרות בצורת סהר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ־35 דקות, עד שתפיחה על צידו התחתון של הלחם מפיקה צליל חלול.
- מצננים לפני הפריסה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
כמה זמן צריך ללוש את הבצק?
כדאי ללוש 5-7 דקות אחרי שמסיימים להוסיף את כל הרכיבים לקערת המיקסר ולשים לב שהבצק הופך לגמיש לח ונעים. בהצלחה!
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן במלא?
מה זמן ההתפחה הראשונה?
אין בבצק הזה שתי התפחות. מכינים את הבצק, מעצבים את הלחמים ומתפיחים בתבנית כשעה. בהצלחה (: