לחם ערמונים של ארז קומרובסקי
קבלו מתכון של לחם ערמונים של ארז קומרובסקי - מאפה שמרים ביתי, עשיר ומיוחד במינו, שמכינים בצורת סהר ובתוספת נפלאה וטעימה של ערמונים
קבלו מתכון של לחם ערמונים של ארז קומרובסקי - מאפה שמרים ביתי, עשיר ומיוחד במינו, שמכינים בצורת סהר ובתוספת נפלאה וטעימה של ערמונים
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 ק"ג סולת
-
40 גרם שמרים טריים
-
2 כפות מלח דק
-
2 חופנים סוכר לבן
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
1200 מ"ל מים
-
1 חבילה ערמונים בוואקום
אופן הכנה
- לשים היטב את כל חומרי הבצק (חוץ מהערמונים) עד לקבלת בצק רך ורטוב. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט נוזלים.
- בסוף הלישה מוסיפים את הערמונים ומועכים אותם קצת בידיים תוך כדי לישה.
- מעצבים לכיכרות בצורת סהר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ־35 דקות, עד שתפיחה על צידו התחתון של הלחם מפיקה צליל חלול.
- מצננים לפני הפריסה ומגישים.
אופן הכנה
- לשים היטב את כל חומרי הבצק (חוץ מהערמונים) עד לקבלת בצק רך ורטוב. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט נוזלים.
- בסוף הלישה מוסיפים את הערמונים ומועכים אותם קצת בידיים תוך כדי לישה.
- מעצבים לכיכרות בצורת סהר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ־35 דקות, עד שתפיחה על צידו התחתון של הלחם מפיקה צליל חלול.
- מצננים לפני הפריסה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
אפשר עם קמח לחם?תחליף פרווה במקום חמאה?
אפשר להשתמש בקמח לחם, אבל מכיוון והוא יותר גס, המרקם של הלחם ישתנה, אבל הוא עדיין יהיה מאוד טעים. ואפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
כמה זמן צריך ללוש את הבצק?
כדאי ללוש 5-7 דקות אחרי שמסיימים להוסיף את כל הרכיבים לקערת המיקסר ולשים לב שהבצק הופך לגמיש לח ונעים. בהצלחה!
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן במלא?
מה זמן ההתפחה הראשונה?
אין בבצק הזה שתי התפחות. מכינים את הבצק, מעצבים את הלחמים ומתפיחים בתבנית כשעה. בהצלחה (: