
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים13
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפואמופשר על פי הוראות היצרן
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
מילוי
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
לשימון מגש האפייה
גנאש שוקולד
-
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
180 גרם מטבעות שוקולד מריר
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 כפיות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3 כפות סוכר לבן
אפשרות לשדרוגים
-
חתוכות
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- פותחים את הבצק על נייר אפייה, מרדדים לצורת מלבן בעובי 4 מ״מ על משטח מקומח.
- חותכים למשולשים שווים בגודלם, בסיס 10 ס״מ על אורך 15 ס״מ.
- מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ויוצרים קרואסון.
- מניחים על מגש אפייה משומן במרווחים שווים ומתפיחים בטמפרטורת החדר.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפיה כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים.
- לאחר שהקרואסון התקרר חוצים אותו במרכז כמו כריך.
- מכינים את גנאש השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה, ממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את המסקרפונה, השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מכניסים לקערה את קרם עוגיות האוריאו ומקציפים לקרם אחיד.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- מרכיבים את המנה: חוצים קרואסון לאורכו, מורחים את גנאש השוקולד או ממרח הנוטלה, מזלפים מקרם המסקרפונה, מעל קרם המסקרפונה מזלפים קצפת, מעל הקצפת אפשר לקשט בעוד גנאש ועוגיות אוריאו חתוכות.
- סוגרים את כריך הקרואסון ומפדרים באבקת סוכר.ספר חדש לקרין גורן - מתוק בבית
תגובות (0)