כיפה מגלידה בשלושה טעמים
מתגעגעים לקיץ? קרין גורן ועידן שחר מכינים לכם קינוח של כיפה מגלידה בשלושה טעמים מתוקים במיוחד בכמה צעדים פשוטים להכנה, חלום של קינוח!
מתגעגעים לקיץ? קרין גורן ועידן שחר מכינים לכם קינוח של כיפה מגלידה בשלושה טעמים מתוקים במיוחד בכמה צעדים פשוטים להכנה, חלום של קינוח!
- קרין גורן
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
כיפת הגלידה
-
250 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
120 גרם ממרח בייגלה
עוגייה
-
150 גרם חמאה
-
80 גרם אבקת סוכר
-
40 גרם אבקת שקדים
-
15 גרם מחית פרלינה
-
1 ביצה L
-
1 כפית קרם וניל צרפתי
-
1 קורט מלח דק
-
250 גרם קמח לבן
קצפת
-
250 גרם שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם אבקת סוכר
קישוט
-
1 שקית קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, קרם וניל צרפתי, המלח והקמח לבצק. מקררים כמה דקות במקרר.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
- מחממים תנור לטמפ’ של 150 מעלות.
- קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים 15-20 דקות בתנור.
- מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הבייגלה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית סיליקון שקעים חצי כדור (או בכוסות חד פעמיות עד 3/4 גובה). מכניסים למקפיא.
- מכינים את הציפוי הקריספי לגלידה: ממיסים במיקרו בפולסים את הזפירו חלב וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
- נועצים קיסם בתחתית הכיפה הקפואה וטובלים את כיפת הגלידה הקפואה כולה בציפוי השוקולד. ממתינים כמה שניות וטובלים שוב. מניחים על גבי נייר אפייה. מוציאים את הקיסם.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
- מרכיבים את המנה: מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שהחלק הקמור של הכיפה פונה מטה והתחתית הישרה למעלה. מזלפים נגיעה של קצפת על החלק השטוח של הכיפה ומניחים עליה את העוגייה, מזלפים קצפת בנדיבות על העוגייה ומקשטים במה שרוצים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, קרם וניל צרפתי, המלח והקמח לבצק. מקררים כמה דקות במקרר.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
- מחממים תנור לטמפ’ של 150 מעלות.
- קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים 15-20 דקות בתנור.
- מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הבייגלה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית סיליקון שקעים חצי כדור (או בכוסות חד פעמיות עד 3/4 גובה). מכניסים למקפיא.
- מכינים את הציפוי הקריספי לגלידה: ממיסים במיקרו בפולסים את הזפירו חלב וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
- נועצים קיסם בתחתית הכיפה הקפואה וטובלים את כיפת הגלידה הקפואה כולה בציפוי השוקולד. ממתינים כמה שניות וטובלים שוב. מניחים על גבי נייר אפייה. מוציאים את הקיסם.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
- מרכיבים את המנה: מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שהחלק הקמור של הכיפה פונה מטה והתחתית הישרה למעלה. מזלפים נגיעה של קצפת על החלק השטוח של הכיפה ומניחים עליה את העוגייה, מזלפים קצפת בנדיבות על העוגייה ומקשטים במה שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
הגלידה לא קופאת מה עושים?
כנראה צריכה עוד זמן במקפיא