כיפה מגלידה בשלושה טעמים

מתגעגעים לקיץ? קרין גורן ועידן שחר מכינים לכם קינוח של כיפה מגלידה בשלושה טעמים מתוקים במיוחד בכמה צעדים פשוטים להכנה, חלום של קינוח!
מתגעגעים לקיץ? קרין גורן ועידן שחר מכינים לכם קינוח של כיפה מגלידה בשלושה טעמים מתוקים במיוחד בכמה צעדים פשוטים להכנה, חלום של קינוח!
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
#סודות_מתוקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי קריספי

קצפת

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, קרם וניל צרפתי, המלח והקמח לבצק. מקררים כמה דקות במקרר.
  2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 150 מעלות.
  4. קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים 15-20 דקות בתנור.
  5. מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הבייגלה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית סיליקון שקעים חצי כדור (או בכוסות חד פעמיות עד 3/4 גובה). מכניסים למקפיא.
  6. מכינים את הציפוי הקריספי לגלידה: ממיסים במיקרו בפולסים את הזפירו חלב וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
  7. נועצים קיסם בתחתית הכיפה הקפואה וטובלים את כיפת הגלידה הקפואה כולה בציפוי השוקולד. ממתינים כמה שניות וטובלים שוב. מניחים על גבי נייר אפייה. מוציאים את הקיסם.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
  9. מרכיבים את המנה: מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שהחלק הקמור של הכיפה פונה מטה והתחתית הישרה למעלה. מזלפים נגיעה של קצפת על החלק השטוח של הכיפה ומניחים עליה את העוגייה, מזלפים קצפת בנדיבות על העוגייה ומקשטים במה שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עומרי ששון

    הגלידה לא קופאת מה עושים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כנראה צריכה עוד זמן במקפיא

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות