כיפה מגלידה בשלושה טעמים

מתגעגעים לקיץ? קרין גורן ועידן שחר מכינים לכם קינוח של כיפה מגלידה בשלושה טעמים מתוקים במיוחד בכמה צעדים פשוטים להכנה, חלום של קינוח!
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

כיפת הגלידה

ציפוי קריספי

עוגייה

קצפת

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, מחית הוניל, המלח והקמח לבצק. מקררים כמה דקות במקרר.
  2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 150 מעלות.
  4. קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים 15-20 דקות בתנור.
  5. מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז והפרלינה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית סיליקון שקעים חצי כדור (או בכודות חד פעמיות עד 3/4 גובה). מכניסים למקפיא.
  6. מכינים את הציפוי הקריספי לגלידה: ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
  7. נועצים קיסם בתחתית הכיפה הקפואה וטובלים את כיפת הגלידה הקפואה כולה בציפוי השוקולד. ממתינים כמה שניות וטובלים שוב. מניחים על גבי נייר אפייה. מוציאים את הקיסם.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
  9. מרכיבים את המנה: מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שהחלק הקמור של הכיפה פונה מטה והתחתית הישרה למעלה. מזלפים נגיעה של קצפת על החלק השטוח של הכיפה ומניחים עליה את העוגיה, מזלפים קצפת בנדיבות על העוגייה ומקשטים במה שרוצים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    עומרי ששון

    הגלידה לא קופאת מה עושים?

      Avatar
      Foody Foody

      כנראה צריכה עוד זמן במקפיא

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody