
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
כיפת הגלידה
-
250 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
120 גרם ממרח בייגלהשל המזווה המתוק
עוגייה
-
150 גרם חמאה
-
80 גרם אבקת סוכר
-
40 גרם אבקת שקדים
-
15 גרם מחית פרלינה
-
1 ביצה L
-
1 כפית קרם ונילמחית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
250 גרם קמח לבן
קצפת
-
250 גרם שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם אבקת סוכר
קישוט
-
1 שקית קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את העוגיה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, אבקת השקדים, הפרלינה, הביצה, מחית הוניל, המלח והקמח לבצק. מקררים כמה דקות במקרר.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
- מחממים תנור לטמפ’ של 150 מעלות.
- קורצים עיגולים מהבצק הקפוא ואופים 15-20 דקות בתנור.
- מכינים את כיפת הגלידה: מקציפים במיקסר את השמנת לקצף רך, מוסיפים את החלב המרוכז והפרלינה ומקציפים עוד דקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים בתבנית סיליקון שקעים חצי כדור (או בכודות חד פעמיות עד 3/4 גובה). מכניסים למקפיא.
- מכינים את הציפוי הקריספי לגלידה: ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד וחמאת הקקאו. מוסיפים את אגוזי הלוז.
- נועצים קיסם בתחתית הכיפה הקפואה וטובלים את כיפת הגלידה הקפואה כולה בציפוי השוקולד. ממתינים כמה שניות וטובלים שוב. מניחים על גבי נייר אפייה. מוציאים את הקיסם.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
- מרכיבים את המנה: מניחים את כיפות הגלידה הקפואות הטבולות בציפוי על צלחת באופן שהחלק הקמור של הכיפה פונה מטה והתחתית הישרה למעלה. מזלפים נגיעה של קצפת על החלק השטוח של הכיפה ומניחים עליה את העוגיה, מזלפים קצפת בנדיבות על העוגייה ומקשטים במה שרוצים.
תגובות (2)
הגלידה לא קופאת מה עושים?
כנראה צריכה עוד זמן במקפיא