טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי

טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי זה קלתיות אישיות, פריכות וזהובות, שממולאות בקרם פטיסייר וניל איכותי עם תוספת פירות טריים לפי הטעם
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

קלתית

קרם פטיסייר

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה
  4. מכינים קרם פטיסייר: ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים כל הזמן. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
  5. מוסיפים קצפת לקרם הקר: במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
  6. מרכיבים את הטארטים: ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מדללים את הריבה במים ומזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.

הערות

  • אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל פירות טריים שאוהבים: תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו'.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    תמי

    שלום, אם אני רוצה להכין בתבנית פאי 24, האם הכמויות משתנות? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      הכמויות שבמתכון יספיקו

      Avatar
      תמי

      אז הכנתי בתבנית 24. 1. הכמויות לא רק הספיקו אלא יצא לי בצק ל-28 ס”מ לדעתי וקרם בכמות כפולה ממה שהיה צריך. חבל לי לזרוק את שאריות הקרם, מה אני יכולה לעשות איתו? 2. אחרי עירוב הקרם המבושל הקר עם הקצפת, נוצרה מסה נוזלית שלא מתגבשת בקירור. למעשה במרקם של הקצפת עצמה. זה אמור להיות המרקם? אם לא, מה גרם לזה?

      Avatar
      Foody Foody

      משאריות הקרם ניתן להכין טארטים נוספים, או טרייפל, או להשתמש בו כמילוי.
      הקרם אחרי הוספת הקצפת אמור להשאר קצפתי, לא קשה אבל גם לא נוזלי

      Avatar
      רינה קטש

      קרם הפטיסייר התקשה במקרר ונהיה כמו פלאן . בערבוב עם הקצפת נשארו גושונים כמו קוטג איך מונעים את סה ושומרים את הפטיסייר רך . הבצק צריך להיות פחות קשה

      Avatar
      Foody Foody

      ככה זה אמור להיות. הקצפה טובה לאחר הקירור ביחד עם אמורה לרכך את הקרם ללא גושים

    Avatar
    זהבה ניסן

    שלום לך..הכנתי את הקלתית והקרם פטיסייר..אני רוצה את העוגה לשבת..אפשרי היום או מחר לסיים..תודה מראש..זהבה

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף להרכיב הכל כמה שיותר קרוב להגשה, לכל היותר יום אחד לפני

    Avatar
    אילה

    אם אין לי ריבת משמש אבל אני רוצה שהפירות ישמרו לי אני יכולה להכין סירופ סוכר עם סוכר מים וגלוקוזה?אם כן מה היחסי כמויות ביניהם? וכמה אני צריכה בשביל שיצפו את כל הפירות

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין סירופ סוכר מחצי כוס מים, כוס סוכר וטיפת לימון. להרתיח עד שהסוכר נמס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody