זר קאפקייקס חגיגי במיוחד

מוזמנים לאירוע ורוצים להביא מתנה? במקום להביא למסיבה עוגה או עוגיות אפשר להביא זר קאפקייקס בטעם וניל עם ציפוי מרנג חגיגי
מוזמנים לאירוע ורוצים להביא מתנה? במקום להביא למסיבה עוגה או עוגיות אפשר להביא זר קאפקייקס בטעם וניל עם ציפוי מרנג חגיגי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
מאפינס וקאפקייקס
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם מרנג


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הקאפקייקס: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט, לאיחוד.
  3. מרפדים את תבנית המאפינס במנז’טים יפים. ממלאים בעזרת כף גלידה עד 3/4 גובה המנז’ט.
  4. אופים 25-20 דקות להזהבה, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
  5. מכינים את קרם המרנג: מוזגים לסיר מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבונים, הסוכר, המים והמלח. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגירית בין האצבעות).
  6. מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי (כ-10 דקות). מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית ורד (כוכב סגור).
  7. מקשטים כל קאפקייק בספירלה שטוחה שמתחילים לזלף מהאמצע כלפי חוץ.
  8. מקררים את הקאפקייקס שעתיים להתייצבות.
  9. מכינים אגרטל מקושט בצלופן. מניחים בתוכו כדור קלקר או מלון עטוף בנייר קרפ. מהדקים לתוך האגרטל. נועצים קיסמים (שניים לכל קאפקייק) ו”מושיבים” את הקאפקייקס מעל.

הערות

  • אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • אם רוצים להזהיב קצת את המרנג – חורכים קלות מלמעלה בעזרת ברנר, או מעבירים לתנור מחומם לחום גבוה, במצב גריל, ומחממים דקה
  • את כדורי הקלקר אפשר להשיג בחנויות יצירה או חנויות פרחים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    כלנית בן יאיר

    היי, האם הקרם לא יהיה כבד וחמאתי בטעם שלו?

      Avatar
      קרין גורן

      על טעם ועל ריח אין מה להתווכח 🙂

    Avatar
    מירב

    האם אפשר להכין את הקאפקייקס יום לפני ההגשה? צריך לשמור בקרור?

      Avatar
      קרין גורן

      היי מירב, אם מקררים את הקאפקייקס המרקם שלהם מאוד משתנה. אפשר להכין יום מראש ולשמור בטמפ’ חדר.

    Avatar
    אורית אביבי

    כתבת במתכון 2 מיכלי שמנת מתוקה . מיכל של כמה מ”ל כוונתך?

      Foody team
      מערכת Foody

      מיכל של 250 מ”ל (כלומר חצי ליטר סכ”ה).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות