זיווה – מאפה גבינות מלוח

מתכון נפלא למאפה האולטימטיבי לשבועות - זיווה. מאפה גבינות מלוח על בסיס בצק פילאס מוכן, שמגישים עם רסק עגבניות, סחוג חריף, ביצים קשות ומלפפון חמוץ
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כשהייתי נערה היינו אוכלים המון במסעדת “נרגילה” במרכז הכרמל בחיפה. היינו נפגשים שם חברים של ההורים וחוגגים על “פאטוט”, מלאווח וכמובן זיווה (או חצי זיווה, לילדים). כשאני מכינה את הזיוות האלה בבית, אני ישר רוצה “כמו בנאפיס” גם רסק וסחוג וביצה קשה ליד. ואם אפשר, גם את השיר “זיווה” הבלתי חינוכי בעליל של פוליאנה פרנק ברקע. למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה (כל מה שהייתם אוהבים בבורקס או על הפיצה שלכם)- אני הכי אוהבת את תוספת הזיתים, שגדלתי עליה.

מצרכים

מלית

  • 1
    קובייה או 250 גרם גבינה בולגרית
  • 1
    כוס או 200 גרם גבינה צהובה 28%
  • 1
    גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 ביצה L
  • 1 כף שמן זית
  • טבעות זיתים

בצק

  • 1 חבילה בצק פילאס קפוא

ציפוי

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • שומשום

הגשה

  • רסק עגבניות
  • סחוג
  • ביצה קשה
  • מלפפון חמוץ

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את הגבינות עם ביצה ושמן זית. ואם רוצים, מוסיפים טבעות זיתים.
  3. פותחים את בצק הפילאס על משטח העבודה ומניחים פס מלית לאורך הקצה.
  4. מגלגלים גלגול וחצי מעל המלית וחותכים בגלגלת פיצה או בסכין, להפרדת הגלילה שהתקבלה.
  5. מניחים את הגלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפלים לצורת פרסה ומועכים קצת את הקצוות, לסגירה (כדי שהמלית לא תברח). חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו.
  6. מברישים את הזיוות בביצה. מפזרים מעל שומשום (או טובלים כל זיווה בקערת השומשום).
  7. אופים 35-30 דקות, להזהבה.
  8. מגישים עם רסק עגבניות, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וגם סחוג לאמיצים מביניכם.

הערות

  • במקום בצק פילאס אפשר להשתמש במלאווח מרודד למלבן.
  • למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody