הקאמבק של הסברינה

הקאמבק של הסברינה זה משהו שאפשר לממש בכל רגע שתרצו. תכינו מיני סברינות קטנות, נוסטלגיות ומתוקות, טבולות בסירופ רום ומוגשות עם תלולית קצפת ותות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

סירופ

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים: משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס”מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.
  3. מבשלים בסירופ ומצננים מעט: בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים רום. שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.
  4. מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    סיגלית

    האם אפשר לשמור חלק מהבצק לאחר שהותפח בפעם הראשונה (בסוף השלב הראשון) ולא להכין הכל? אם כן, איך לשמור אותו?

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי לשפוך אותו לתבנית ולהקפיא ביחד עם התבנית כשהוא מוכן כבר לאפיה.
      כשרוצים רק מוציאים מהמקפיא , מפשירים ואופים

    Avatar
    גלית

    האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים במקום?

    Avatar
    סוזי אסיר

    בבקשה איך מכינים את השמרים אין ממש הסבר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody