ג’רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה
תכירו את ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה שמורכבת משכבות דקות של בצק שמרים וביניהן מילוי אגוזים וריבה. עוגה מושקעת, מיוחדת וסופר טעימה
תכירו את ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה שמורכבת משכבות דקות של בצק שמרים וביניהן מילוי אגוזים וריבה. עוגה מושקעת, מיוחדת וסופר טעימה
- קרין גורן
-
מרכיבים16
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 16 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
2כפות או 25 גרם סוכר לבן
-
1 כפית גרידת לימון
-
300 גרם חמאה קרה
-
3 חלמונים L
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
ציפוי
-
3כפות או 30 גרם אבקת קקאו
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית קפה נמס
-
3כפות או 45 מ"ל שמן קנולה
-
3כפות או 45 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
- טוחנים את האגוזים במעבד מזון או בכד בלנדר מוט.
- מפרידים את הביצים.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות). הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.
- מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד).
- מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ - במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים את האגוזים והסוכר ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו 1/2 מכמות הריבה. משטחים מעל 1/2 מתערובת האגוזים. מכסים במלבן בצק שני. מורחים את יתרת הריבה והמלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).
- אופים מיד כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
- טוחנים את האגוזים במעבד מזון או בכד בלנדר מוט.
- מפרידים את הביצים.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות). הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.
- מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד).
- מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ - במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים את האגוזים והסוכר ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו 1/2 מכמות הריבה. משטחים מעל 1/2 מתערובת האגוזים. מכסים במלבן בצק שני. מורחים את יתרת הריבה והמלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).
- אופים מיד כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.
הערות
- רק אם צריך, מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים
- אין צורך ללוש את הבצק ארוכות כמו בצק שמרים רגיל
- בימים חמים, שומרים את שאר חלקי הבצק שלא עובדים איתם במקרר, שלא יתחממו ויתרככו
הערות
- רק אם צריך, מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים
- אין צורך ללוש את הבצק ארוכות כמו בצק שמרים רגיל
- בימים חמים, שומרים את שאר חלקי הבצק שלא עובדים איתם במקרר, שלא יתחממו ויתרככו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (27)
במה אפשר להחליף את השמנת חמןצה?
יוגורט יווני
ניתן להחליף את ריבת המשמש בתות?
כן, אין בעיה