ג’רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה

תכירו את ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה שמורכבת משכבות דקות של בצק שמרים וביניהן מילוי אגוזים וריבה. עוגה מושקעת, מיוחדת וסופר טעימה
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-50 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

  • 4
    כוסות או 560 גרם קמח לבן
  • 1/2
    שקית או 25 גרם שמרים טריים
  • 2
    כפות או 25 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 300 גרם חמאה קרה
  • 3 חלמונים L

מלית אגוזים

  • 2
    כוסות או 200 גרם אגוזי מלך
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 3 חלבונים L
  • 1 כוס ריבת משמש

ציפוי

  • 3
    כפות או 30 גרם אבקת קקאו
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 3
    כפות או 45 מ"ל שמן קנולה
  • 3
    כפות או 45 מ"ל מים רותחים

אופן הכנה

  1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
  2. טוחנים את האגוזים במעבד מזון או בכד בלנדר מוט.
  3. מפרידים את הביצים.
  4. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
  5. מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות). הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.
  7. מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד).
  8. מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ - במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.
  9. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים את האגוזים והסוכר ומערבבים.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  11. מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו 1/2 מכמות הריבה. משטחים מעל 1/2 מתערובת האגוזים. מכסים במלבן בצק שני. מורחים את יתרת הריבה והמלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).
  12. אופים מיד כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה. מצננים.
  13. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.

הערות

  • רק אם צריך, מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים
  • אין צורך ללוש את הבצק ארוכות כמו בצק שמרים רגיל
  • בימים חמים, שומרים את שאר חלקי הבצק שלא עובדים איתם במקרר, שלא יתחממו ויתרככו

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody