בראוניז קפה וקוקוס

בראוניז קפה וקוקוס זה קינוח מיוחד, מושחת, טעים ופשוט להכנה, המורכב משתי שכבות מפנקות: בראוניז קפה עסיסי ופאדג'י ומרנג קוקוס זהוב
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בראוניז קפה

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 3 חלמונים L
  • 300
    גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
  • 120
    גרם או 1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 140
    גרם או 1 כוס קמח לבן
  • 1 כף קפה נמס
  • 1/4 כפית מלח דק

מרנג קוקוס

  • 3 חלבונים L
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 350
    גרם או 1 2/3 כוסות שבבי קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבראוניז קפה: ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים, חלמונים, שני סוגי סוכר ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קפה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.
  2. מכינים את ציפוי הקוקוס: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר. מכינים סיר בינוני (שהיקפו קצת יותר קטן מהקערה) עם מעט מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. מניחים את הקערה על הסיר (אסור שהמים יגעו בקערה) ומערבבים את תערובת החלבונים מעל האדים עד שהיא חמה מאוד למגע וכל הסוכר נמס (בודקים בין שתי אצבעות שאין תחושה גרגרית). מסירים מהאש ומערבבים פנימה את שבבי הקוקוס ותמצית הווניל.
  3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בעזרת 2 כפות מניחים ערימות קטנות מתערובת הקוקוס על תערובת הבראוניז. הכיסוי לא אמור להיות מוחלט או סימטרי - זה כל היופי והאופי…
  4. אופים כ-25 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים בשוליים, המרכז עדיין נמוך ורך, וציפוי הקוקוס שחום וקריספי למגע.
  5. מצננים לחלוטין ומניחים להתייצבות על השיש למשך הלילה, או מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש (כדי להקל על הפריסה).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody