-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כההאו סוכר דמררה
-
1 כפית מלח דק
-
6 ביצים L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
קישוט
-
או פירות טריים שאוהבים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור לחום של של 180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה..
- מוסיפים לתערובת השוקולד את שני סוגי הסוכר והמלח בעזרת מטרפה או מיקסר יד.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו המנופה והמלח וטורפים לתערובת אחידה ועוד חצי דקה לתערובת מבריקה.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד התייצבות בצדדים ותחילת היסדקות בהיקף. מצננים לגמרי ושומרים במקרר עד ההגשה.
- מכינים את הקישוט: מנפחים בלון וטובלים זפירו חלב או זפירו לבן או זפירו מריר, לא חם!! אחרת הבלון יתפוצץ ומעבירים למקרר (לא למקפיא) להתקשות על כוס.
- מחממים מחבת על הכיריים, מניחים את כדור השוקולד כשהפתח כלפי מטה וממיסים ל-2 שניות להגדלת ויישור הפתח.
- בצלחת הגשה מניחים פרוסת בראוניז שמנמנה (לא גדולה מפתח הבלון) ומקשטים בגלידה, פירות יער ואבקת סוכר. מכסים בכדור הזפירו.
- מגישים: מוזגים ממרח נוטלה חם או רוטב שוקולד לוהט או ריבת חלב חמה עם שמנת או גנאש שוקולד לבן חם להמסת הבלון וחשיפת הקינוח.
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור לחום של של 180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה..
- מוסיפים לתערובת השוקולד את שני סוגי הסוכר והמלח בעזרת מטרפה או מיקסר יד.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו המנופה והמלח וטורפים לתערובת אחידה ועוד חצי דקה לתערובת מבריקה.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד התייצבות בצדדים ותחילת היסדקות בהיקף. מצננים לגמרי ושומרים במקרר עד ההגשה.
- מכינים את הקישוט: מנפחים בלון וטובלים זפירו חלב או זפירו לבן או זפירו מריר, לא חם!! אחרת הבלון יתפוצץ ומעבירים למקרר (לא למקפיא) להתקשות על כוס.
- מחממים מחבת על הכיריים, מניחים את כדור השוקולד כשהפתח כלפי מטה וממיסים ל-2 שניות להגדלת ויישור הפתח.
- בצלחת הגשה מניחים פרוסת בראוניז שמנמנה (לא גדולה מפתח הבלון) ומקשטים בגלידה, פירות יער ואבקת סוכר. מכסים בכדור הזפירו.
- מגישים: מוזגים ממרח נוטלה חם או רוטב שוקולד לוהט או ריבת חלב חמה עם שמנת או גנאש שוקולד לבן חם להמסת הבלון וחשיפת הקינוח.
הערות
- להכנת המתכון עליכם להצטייד בבלון רגיל
הערות
- להכנת המתכון עליכם להצטייד בבלון רגיל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
האם אפשר להשתמש בשחר במקום נוטלה?
כן