
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
-
200 גרם חמאה
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כההאו סוכר דמררה
-
1 כפית מלח דק
-
6 ביצים L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
קישוט
-
של המזווה המתוק
-
של המזווה המתוק
-
או פירות טריים שאוהבים
הגשה
-
של המזווה המתוק, חם
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור לחום של של 180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה..
- מוסיפים לתערובת השוקולד את שני סוגי הסוכר והמלח בעזרת מטרפה או מיקסר יד.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו המנופה והמלח וטורפים לתערובת אחידה ועוד חצי דקה לתערובת מבריקה.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד התייצבות בצדדים ותחילת היסדקות בהיקף. מצננים לגמרי ושומרים במקרר עד ההגשה.
- מכינים את הקישוט: מנפחים בלון וטובלים בזפירו לא חם!!! אחרת הבלון יתפוצץ ומעבירים למקרר (לא למקפיא) להתקשות על כוס (אנחנו לא רוצים שייווצר בסיס שטוח).
- מנקבים את הבלון ומוציאים את האוויר לאט.
- מחממים מחבת על הכיריים, מניחים את כדור השוקולד כשהפתח כלפי מטה וממיסים ל-2 שניות להגדלת ויישור הפתח.
- בצלחת הגשה מניחים פרוסת בראוניז שמנמנה (לא גדולה מפתח הבלון) ומקשטים בגלידה, פירות יער ואבקת סוכר. מכסים בכדור הזפירו.
- מגישים: מוזגים רוטב שוקולד לוהט או ריבלת חלב חמה עם שמנת או גנאש שוקולד לבן חם להמסת הבלון וחשיפת הקינוח.
הערות
- להכנת המתכון עליכם להצטייד בבלון רגיל
תגובות (6)
האם אפשר להשתמש בקורנפלור או קמח מצה?
בכמה שכבות שוקולד זפירו מצפים את הבלונים?
במקום זפירו,שוקולד מריר יתפוס?
בהחלט כן. בהצלחה(:
יש צורך לשמן את הבלון לפני שטובלים בזפירו?
לא, אין צורך לשמן את הבלון. בהצלחה!