בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת בצק שמרים

בצק שמרים מתוק

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar

    מתעון בסיסי חלבי, אם מחליפים את החמאה במחמאה/ שמן, ואת החלב בסויה/מים, עדיין המאפים יקצרו את אותן המחמאות??

      Avatar
      Foody Foody

      בעקרון זה מתכון שמותאם לאירוח חלבי. אין בעיה להחליף אבל לקחת בחשבון שלמאפה יהיה טעם של מחמאה. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי נוי, מדובר בבצק שמרים בסיסי שמתוארים רק שלבי ההכנה שלו. זמן האפייה והטמפרטורה משתנה בהתאם למתכון הספציפי שבו תשתמשי – עוגה, פיתה, פוקאצ’ה או פיצה.

    Avatar

    כמה זמן ועל כמה מעלות צריך בתנור להכנת עוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, מדובר במתכון בסיסי להכנת בצק שמרים. כל מתכון לעוגת שמרים דורש זמן אפייה וטמפרטורה שונה, ולכן מומלץ להיצמד למתכון ספציפי. בהצלחה!

    Avatar

    לא תפח בכלללל…ועשיתי לפי מה שרשום

      Avatar
      Foody Foody

      היי, נזדקק לקצת יותר פרטים כדי לנסות לעזור… האם עקבת אחר המתכון? כמה זמן התפחת? בחוץ או במקרר?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.