בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת בצק שמרים

בצק שמרים מתוק

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (52)

    Avatar
    ליבי טל

    קוביה של שמרים טריים היא 25 גרם, האם קוביה אחת מספיקה? 50 גרם הכוונה רק לשמרים בשקית?

      Avatar
      Foody Foody

      50 גרם שמרים טריים. גם בקוביה (עד לא מזמן קוביית שמרים הייתה 50 גרם. לאחרונה החליפו לאריזה של 2 קוביות קטנות)

    Avatar
    רוני מרום

    היי, האם אפשר ללוש ידנית?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי 🙂

    Avatar
    הלל תמיר

    האם אפשר לעשות את הבצק ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      מקמח שמרים ללא גלוטן

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.