בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • קרין
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים להכנת בצק שמרים

מצרכים להכנת בצק שמרים


plus minus

בצק שמרים מתוק


 

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

 

 

 

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (156)

Avatar

    Avatar
    אביטל

    מה החום המומלץ לאפייה וכמה זמן?

      Avatar
      קרין גורן

      המתכון הוא רק לבצק, בכל מתכון אחר יהיה כתוב כמה זמן יש לאפות בתנור ובאיזה חום.

    Avatar
    נועם

    אפשר להשתמש בקמח שמרים? מה הכמות

      Avatar
      קרין גורן

      היי נועם, אפשר להשתמש בקמח שמרים ובכמות זהה למה שמצוין במתכון.

    Avatar
    אור לי

    האם אפשר להכין בצק להתפיח ואז להקפיא לשעת הצורך? שבוע שבועיים?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אור לי, אפשר להקפיא עוגה או חלה לפני התפחה ואז להפשיר ולתת לבצק לתפוח. מקווה שעניתי על השאלה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.