בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת בצק שמרים

בצק שמרים מתוק

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (126)

Avatar

    Avatar
    אטיאס דגנית

    אשמח לדעת מדוע בצק החמיץ במקרר

      Foody team
      Foody team

      ברגע ששמרים תופחים יתר על המידה הבצק מחמיץ. התפחת יתר יכולה לקרות גם בקרור.

    Avatar
    שנהב גואטה

    האם זה משנה אם זה שמרים טריים או שמרים יבשים?

    Avatar
    ענת

    היי אני רוצה להכין בצק שמרים אבל חצי קילו אייך אני ממירה

      Foody team
      Foody team

      היי, עליך לחלק את הכמות של כל רכיב בחצי. בהצלחה!

    Avatar
    אושרת

    בכמה שמן אפשרי להמיר את החמאה?

      Foody team
      Foody team

      היי, יחס ההמרה בין חמאה לשמן הוא: על כל 100 גרם חמאה – 85 גרם שמן (או מ”ל, זה כמעט אותו הדבר במקרה זה). בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      יוצא מהמם (: בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.