בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת בצק שמרים

בצק שמרים מתוק

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (77)

    Avatar
    בת

    האם אפשר להמיר חלב רגיל בחלב סויה?

      Foody team
      Foody team

      עדיף להחליף בחלב קוקוס

    Avatar
    אמיר

    הכנסתי את הבצק למקרר להתפחה של שעה, יש אפשרות להמשיך התפחה בחוץ כדי לקצר תהליכים?

    Avatar
    אושרית

    שלום, האם אפשרי להכין את הבצק בשעות הבוקר, להכניס למקרר ולעבוד איתו אח”צ?

    Avatar
    משה

    איך ממירים את המתכון לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      מחמאה במקום חמאה ומים במקום חלב

    Avatar
    אלמוג

    איך אני ממירה את המתכון הבסיסי לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      מחמאה במקום חמאה ומים במקום חלב

    Avatar
    נועה

    האם אפשר לעשות עם וו גיטרה ולא לישה? איבדתי את הוו לישה.

      Foody team
      Foody team

      כן, אפשר גם בלישה ידנית 🙂

    Avatar
    ליאת

    איך הופכים לבצק פרווה ומה הכמות של שמרים אם משתמשים בשמרים יבשים

      Foody team
      Foody team

      שמרים יבשים – שליש מכמות השמרים הטריים
      פרווה – מחמאה במקום חמאה ומים במקום חלב

    Avatar
    אנונימי

    האם אפשר להמיר חמאה בשמן?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש במחמאה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.