ביסקוטי בשתי קומות

כולם מכירים עוגיות ביסקוטי, אבל ביסקוטי בשתי קומות? עוגיות איטלקיות מפורסמות בתוספת אגוזים או שקדים שאופים בשני צבעים שונים שמייצרים 2 קומות
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אפשר להכין גם כל שכבה בנפרד, או לוותר לגמרי על צבע שלא אוהבים, אבל אני בחורה לא החלטית אז תמיד מכינה את שני הצבעים.

מצרכים

בצק בהיר

  • 500
    גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 4 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות ברנדי
  • 3 1/2
    כוסות או 350 גרם אגוזי מלך

בצק כהה

  • 1/4
    כוס או 35 גרם אבקת קקאו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
  4. מוסיפים שקדים ואגוזים ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  5. לשים לחלק אחד את הקקאו.
  6. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
  7. בידיים נקיות ורטובות משטחים את הבצק הלבן בשלוש התבניות. בידיים רטובות יוצרים שלושה “נקניקים” מהבצק הכהה ומשטחים מעל הבצק הבהיר בכל אחת מהתבניות.
  8. אופים כ- 35 דקות, עד שהכיכר זהובה, מוצקה למגע אך עדיין מעט רכה ללחיצה. מצננים לחלוטין.
  9. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  10. בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור (משתדלים לשמור על סדר הפריסה, אם רוצים לארוז בחזרה בתבנית, למשלוח).
  11. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין לפני שאורזים חזרה בתבנית ושולחים (או מגישים).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody