בייגלה רומני ממש כמו במאפיות

בייגלה רומני זה עוד גרסה טעימה של מאפה מלוח שכולם אוהבים - טבעות בייגלה רכות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ ומלאות בשומשום או זעתר
בייגלה רומני זה עוד גרסה טעימה של מאפה מלוח שכולם אוהבים - טבעות בייגלה רכות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ ומלאות בשומשום או זעתר
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מי קרמל


אופן הכנה

  1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים. מכינים מגש עם שומשום ומלח.
  2. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קלות להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית-נמוכה, 10-7 דקות לבצק חלק ולא דביק.
  3. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כ-45-60 דקות, או להכפלת הנפח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן ומחלקים ל-12 כדורים. מגלגלים כל כדור ל”נחש” ארוך ודק. מקפלים ל-2 ומלפפים את שני הצדדים זה בזה (כמו “ביסלי גריל”). סוגרים לטבעת: משחילים את הקצה הפתוח בתוך הטבעת, ומהדקים אותם זה לזה ברידוד עדין בשתי אצבעות. לחילופין: יוצרים מכל כדור שני נחשים, מלפפים אותם זה בזה וצובטים לסגירה. חוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת את כדורי הבצק שמחכים, שלא יתייבשו.
  5. מעבירים את הבייגלים לתבנית, משמנים מלמעלה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה ל-30 דקות, כמעט להכפלה.
  6. מכינים את מי הקרמל: בסיר רחב מפזרים את הסוכר. מחממים על אש גבוהה בלי לערבב עד שהסוכר נמס לקרמל זהוב.
  7. מוסיפים את המים הרותחים לסיר בהדרגה ובזהירות. ממשיכים לחמם ומנערים מדי פעם את המחבת עד שהקרמל הופך אחיד שוב, ורותח בבעבוע עדין.
  8. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  9. מבשלים את הבייגלים בסירופ בכמה נגלות, בלי לצופף, ברתיחה עדינה על אש קטנה, דקה מכל צד (הם יצהיבו ויתקשו, וזה בסדר). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בחזרה על התבנית עם נייר האפייה.
  10. טובלים כל בייגל מצד אחד בשומשום והופכים חזרה על תבנית האפייה. אופים כ-20 דקות, להשחמה עמוקה.

הערות

  • אם ממהרים אפשר לבשל את הבייגלים מיד, ללא התפחה השנייה. הם יהיו טיפה פחות אווריריים אבל עדיין מעולים
  • אפשרות נוספת להכנת הקרמל: להרטיב את הסוכר בהתחלה ב-3-2 כפות מים ורק אז לחמם על אש גבוהה עד שהמים מתאדים, והסוכר נמס לקרמל. לא מערבבים - אפשר לנער בזהירות את הסיר, אבל לא לבחוש כדי שלא ייווצרו גושים
  • כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור, כי תחתית הבייגל דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (35)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף (:

      Foody team
      Foody team

      אפשר אבל אז לא הייה לבייגל קרום פריך. מה שמייחד בייגלים זה הקרום החיצוני ששומר על הבייגל רך מבפנים.

    Avatar
    מאיר

    קיים קונפליקט מובנה בין הסרטון לבין המתכון.בסעיף 5 במתכון נכתב לתת התפחה שניה בעוד שבסרט במפורש נאמר שאין צורך בהתפחה שניה.

      Foody team
      Foody team

      לא חייבים התפחה שנייה. בכל מקרה עד שמסיימים לגלגל את כל הבצק לבייגלים, הבייגלים המוכנים שבתבנית ממשיכים לתפוח. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody