בומב גלידה אוראו – עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד

בומב גלידה אוראו - עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד זו עוגת גלידה טעימה וקלה להכנה, עם בסיס בראוניז, גלידת עוגיות ללא מכונה וציפוי שוקולד
בומב גלידה אוראו - עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד זו עוגת גלידה טעימה וקלה להכנה, עם בסיס בראוניז, גלידת עוגיות ללא מכונה וציפוי שוקולד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
גלידות וארטיקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תבנית חצי קערה קוטר 22

גלידת וניל אוראו

ציפוי שוקולד וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
  2. קוצצים גס את העוגיות המצופות.
  3. מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
  5. מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
  7. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
  8. מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
  9. מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
  10. משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
  12. טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
  13. מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    רעות

    אפשר בציפוי להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד מריר?

      Avatar
      קרין גורן

      כן לגמרי

    Avatar
    דורית חימוביץ

    האם ניתן לעשות את תחתית העוגה ללא השוקולד?

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אפשר

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר

הצג עוד

קטגוריות

תגיות