בומב גלידה אוראו – עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד

בומב גלידה אוראו - עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד זו עוגת גלידה טעימה וקלה להכנה, עם בסיס בראוניז, גלידת עוגיות ללא מכונה וציפוי שוקולד
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    9 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תבנית חצי קערה קוטר 22

בסיס בראוניז

גלידת וניל אוראו

ציפוי שוקולד וקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
  2. קוצצים גס את העוגיות המצופות.
  3. מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
  5. מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
  7. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
  8. מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
  9. מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
  10. משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
  12. טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
  13. מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ויקטוריה

    שלום,האם יש דרך לתקן קציפת שמנת מתוקה שלא הצליחה, (הקצפתי יותר מידי) אם כן, איך?

      Avatar
      Foody Foody

      לא, לצערנו קצפת שהוקצפה יותר מדי צריכה ללכת לפח 🙂 מומלץ להתחיל שוב

    Avatar
    שיר

    כמה זמן לפני הגשה צריך להוציא מהקפיא שיהיה ניתן לחתוך ולא ימס ? או שאפשר לשים את העוגה במקרר במקום במקפיא

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להוציא מהמקפיא לפחות שעה לפני האכילה, ואפשר גם להעביר למקרר כ-8 שעות לפני הארוחה להפשרה איטית והדרגתית

    Avatar
    חני חסיד

    שלום! אני גרה באמריקה ואין כאן חלב מרוכז כשר. האם ניתן להמיר במשהוא אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      היי
      לצערנו אין תחליף לחלב מרוכז

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody