אוזני פיל עם טחינה וסילאן

קוראים לעוגיות הפריכות האלה ספר תורה או עוגיות אוזני חזיר. קרין גורן קוראת להן אוזני פיל. כאן היא מלמדת להכין גרסת עוגיות ענק עם טחינה וסילאן
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

כדי שאוזני הפיל יהיו ענקיות (ולא אוזניים של פילפילון), אני מכינה אותן מגליל בצק עלים במשקל קילו ולא מחבילות הבצק הרגילות.

מצרכים

  • 1 ק"ג בצק עלים קפוא
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס סילאן
  • 1 כוס בוטנים קלויים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים את הבצק לפי להוראות היצרן.
  2. פורשים את הבצק על משטח העבודה.
  3. מערבבים יחד טחינה וסילאן, מורחים על הבצק ומפזרים בוטנים גרוסים וסוכר.
  4. מגלגלים כמו “ספר תורה” ופורסים בסכין לפרוסות בעובי 1 ס”מ (אם יש זמן, עדיף להעביר קודם להתייצבות במקרר או במקפיא, לכ-20 דקות, כדי להקל על החיתוך).
  5. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל בנדיבות.
  6. אופים 25-20 דקות להשחמה.

הערות

  • במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש או מייפל

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody