-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
למרות שיש בה רק 5 מרכיבים זו ממש לא עוגה “פושטית”, אלא תענוג שוקולדי עשיר במיוחד – כי מה שיש כאן הוא בעצם מוס שוקולד בלי קמח, שאופים בתנור בחום נמוך. לקישוט, אני מפזרת על העוגה האפויה אבקת סוכר דרך שבלונה. אפשר לקנות שבלונות מוכנות בחנויות לציוד אפייה, לאלתר עם מה שיש בבית (למשל, מפיות מחוררות) או לגזור שבלונה ביתית מנייר אפייה (כמו שיוצרים מגזרת נייר).
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים בינתיים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מקפלים את שתי התערובות יחד (מוסיפים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד המומס וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה).
- משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק (לא לדאוג, היא אמורה לתפוח ולצנוח…) והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר.
- מצננים. אם יש סבלנות, מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות ולהקלת החיתוך.
- מקשטים ומגישים: מניחים שבלונה מחוררת מעל העוגה. מפזרים אבקת סוכר מעל השבלונה, ומסירים את השבלונה בעדינות.
- פורסים בסכין חדה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים בינתיים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מקפלים את שתי התערובות יחד (מוסיפים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד המומס וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה).
- משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק (לא לדאוג, היא אמורה לתפוח ולצנוח…) והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר.
- מצננים. אם יש סבלנות, מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות ולהקלת החיתוך.
- מקשטים ומגישים: מניחים שבלונה מחוררת מעל העוגה. מפזרים אבקת סוכר מעל השבלונה, ומסירים את השבלונה בעדינות.
- פורסים בסכין חדה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (19)
אחת העוגות הכי טעימות שיש. מכינה אותה שוב ושוב לאירועים מיוחדים! שלחתי לחברה והיא אמרה שנראה שזו העוגה הכי טעימה שכאלה אי פעם
תודה רבה!
שלום לך! אפשר בתבניות אישיות? אם כן, כמה זמן אפיה? מחמאה תתאים כמו חמאת קוקוס? אפשר להכין חצי כמות? תודה רבה!
אפשר בתבניות אישיות. זמן האפיה יתקצר ל-25-30 דקות. אפשר כמובן גם חצי כמות ואפשר להחליף חמאה בחמאת קוקוס
היי, האם הוספת קמח בכמות מסויימת תמנע את הצניחה ? אם כן- כמה קמח ? אוהבת מאוד את הטעם אבל צד לי שהעוגה קורסת.
הוספת קמח לעוגה הזו תהפוך אותה לעוגה אחרת 🙂
יש באתר מתכונים לעוגות שוקולד רבות ונפלאות שאינן צונחות.