פנקייק ב-2 דרכים – פנקייק פרוע ופנקייק פרח

קרין גורן משדרגת את ארוחת הבוקר ומכינה פנקייק משגע ב-2 צורות ממש מיוחדות: פנקייק פרוע עם זילופי בצק ופנקייק בצורת פרח
קרין גורן משדרגת את ארוחת הבוקר ומכינה פנקייק משגע ב-2 צורות ממש מיוחדות: פנקייק פרוע עם זילופי בצק ופנקייק בצורת פרח
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילת פנקייק

טיגון והגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
  2. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
  3. מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
  4. במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
  5. מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
  6. מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
  7. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
  8. מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
  9. משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.

    מתכון לפנקייק מושלם ב-10 דקות

    סופר דופר פוד - פנקייק שוקולד מקמח כוסמין שילדים עפים עליו

    גרמקנודל - הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף

    לא רק לנסיכות - פנקייקס ורודים עם סלק

    רות סירקיס היא הגדולה מכולם! פנקייק של ילדים מבשלים

    במקום פנקייק - מאפינס בננה ומייפל לשבת בבוקר

    מתכון של בריאות - פנקייק שיבולת שועל ובננה

    פנקייק בננה: מתכון ב- 10 דקות הכנה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

הערות

  • כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
  • ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות