
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
בלילת פנקייק
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת סוכר
-
1 ביצה L
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
- מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
- במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
- מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
- מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
- מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
- משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
מתכון לפנקייק מושלם ב-10 דקות
סופר דופר פוד - פנקייק שוקולד מקמח כוסמין שילדים עפים עליו
גרמקנודל - הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף
לא רק לנסיכות - פנקייקס ורודים עם סלק
רות סירקיס היא הגדולה מכולם! פנקייק של ילדים מבשלים
במקום פנקייק - מאפינס בננה ומייפל לשבת בבוקר
מתכון של בריאות - פנקייק שיבולת שועל ובננה
פנקייק בננה: מתכון ב- 10 דקות הכנה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
הערות
- כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
- ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
תגובות (0)