פנקייק ב-2 דרכים – פנקייק פרוע ופנקייק פרח

קרין גורן משדרגת את ארוחת הבוקר ומכינה פנקייק משגע ב-2 צורות ממש מיוחדות: פנקייק פרוע עם זילופי בצק ופנקייק בצורת פרח
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בלילת פנקייק

טיגון והגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
  2. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
  3. מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
  4. במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
  5. מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
  6. מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
  7. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
  8. מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
  9. משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.

הערות

  • כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
  • ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody