לדף הבית
מתכוניםבחושות
עוגת שוקולד לייט
עוגת שוקולד קלה שהכינה חברתי רוני ונציה כשהתארחה בתוכנית "מדריך האפייה"
כמות: חומרים ל-10 מנות (תבנית בקוטר 22 ס"מ)
חומרים
לעוגה:
1/3 כוס שקדים טחונים לאבקה
3 כפות קמח
90 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
1/2 כוס קקאו מנופה
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 חלמונים בטמפ' החדר
1 כף רום
4 חלבונים, בטמפ' החדר
1/4 כפית מלח
להגשה:
1-2 כפות אבקת סוכר
עוגת שוקולד קלה
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח. בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש. טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 20 – 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מחפשים עוד מתכונים מופחתי שומן? הציצו גם באלה:
 

            
סופלה גבינה דל שומן
למתכון
  פאי פירות לימי דיאטה
למתכון
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap