קרין גורן מכינה עוגת יומולדת שילדים אוהבים
עוגה שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
עוגה שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה… בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים.
מתקבלת עוגה מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’).
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס קמח תופח
ציפוי
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
מארחים? מתארחים? כל המתכונים והטיפים הכי מוצלחים שיש לראש השנה
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
מארחים? מתארחים? כל המתכונים והטיפים הכי מוצלחים שיש לראש השנה
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (430)
היי קרין יקרה! אם אפשר להכין כעוגת שכבות?אם כן, האם כדאי ממרח כמילוי או אפשר מוס או קצפת?תודה
הי מורן יקירה! אפשר להכין אותה בשכבות בטח! ואני מעדיפה קצפת או קרם בין השכבות. שיהיה שמח בכל ביס.
היי קרין, מכינה את העוגה כבר שנים
היי קרין! המתכון הזה מנצח מכינה רק אותו!!! רציתי לשאול אם אפשר להיעזר במיקסר? זה יצא יותר אוורירי? אם כן, להוסיף קודם יבשים ואז רטובים?
היי נטלי, בטח שאפשר להשתמש במיקסר. וכן, קודם שימי את היבשים ואליהם תוסיפי את הרטובים.