-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
-
1 ביצה L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
2כפיות או 15 גרם מלח דק
-
1 ק"ג קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח.
- קוצצים דק את הבצלים. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והמלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה. מצננים.
- מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1 ס”מ. מסדרים על גבי התבנית ודוקרים בצפיפות במזלג.
- לפיתות הבצל: מורחים 6 פיתות בבצל המטוגן, 2 כפות לכל פיתה, כולל השמן מהטיגון.
- לפיתות הזעתר: בקערית מערבבים את הזעתר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
- מניחים להתפחה חלקית ללא כיסוי ל-10 דקות. אופים 15 דקות להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח.
- קוצצים דק את הבצלים. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והמלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה. מצננים.
- מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1 ס”מ. מסדרים על גבי התבנית ודוקרים בצפיפות במזלג.
- לפיתות הבצל: מורחים 6 פיתות בבצל המטוגן, 2 כפות לכל פיתה, כולל השמן מהטיגון.
- לפיתות הזעתר: בקערית מערבבים את הזעתר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
- מניחים להתפחה חלקית ללא כיסוי ל-10 דקות. אופים 15 דקות להשחמה.
הערות
- אם אוהבים פיתות עבות וספוגיות, מתפיחים אחרי הנחת המלית ולפני האפייה 30-20 דקות
הערות
- אם אוהבים פיתות עבות וספוגיות, מתפיחים אחרי הנחת המלית ולפני האפייה 30-20 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (23)
יצאו מושלמות
משמח מאוד לקרוא, דבי!