שוקט (chouqette): פחזניות קטנות וממכרות עם סוכר גבישי

דברים טובים באים באריזות קטנות! קרין גורן מכינה פחזניות קטנות, רכות וזהובות עם גבישי סוכר מתקתקים מלמעלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  2. מרתיחים בסיר את החמאה עם המים.
  3. מוסיפים את סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה וממיסים עד ללפני בעבוע של רתיחה.
  4. כשהכל נמס מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב (לא על חום הכיריים) עד לקבלת בצק.
  5. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות כדי שיתקרר מעט.
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוכך כדי ערבוב מתקבל בצק דביק מאד.
  7. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק.
  8. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
  9. מזלפים פחזניות קטנות. מרססים מעט שמן על הפחזניות (ליצירת מעטה קריספי באפייה). מפזרים מעל הפחזניות סוכר גבישי בנדיבות.
  10. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהפחזניות יתנפחו ויזהיבו.
  11. מוציאים מהתנור ומגישים בשקית נייר לבנה, ממש כמו בפריז.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody