ריבועי שוקולד ובצק פריך

קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
  • קרין
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
  4. מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
  5. מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
  6. משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
  7. אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
  8. מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
  • אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    ‫אודליה

    היי, האם ניתן להשתמש בשוקולד השמחר במקום?

      Avatar
      קרין גורן

      כן, הטעם כמובן ייצא שונה

      Avatar
      קרין גורן

      תבנית מרובעת 20X20

הצג עוד

קטגוריות