קרואסון שקדים
קרואסון שקדים זה המצאה של קונדיטורים שנועדה להציל קרואסוני חמאה שלא נמכרו. טובלים אותם בסירופ, מוסיפים מלית שקדים עשירה, אופים ונהנים מקרואסון שקדים טרי
קרואסון שקדים זה המצאה של קונדיטורים שנועדה להציל קרואסוני חמאה שלא נמכרו. טובלים אותם בסירופ, מוסיפים מלית שקדים עשירה, אופים ונהנים מקרואסון שקדים טרי
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אחרי כל העבודה שמושקעת בקרואסונים זה ממש פשע לזרוק את אלו שלא נמכרו באותו יום (ואף קונדיטור שמכבד את עצמו לא ימכור קרואסון לא טרי…). קונדיטורים מצאו פתרון והמציאו את הקרואסון שקדים. התוצאה כל כך מוצלחת שיש מקומות שאופים במיוחד עודף כדי שיוכלו להכין את המאפה הזה (ולא, זה לא אותו דבר עם קרואסון טרי!)
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרואסונים
קישוט
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות לסירופ סמיך. מצננים לחלוטין..
- מכינים קרם שקדים: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק. שומרים במקרר.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- חוצים את הקרואסונים ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר (או ממש טובלים אותם בסירופ ל-2 שניות וסוחטים בעדינות בידיים).
- מורחים 2 כפות של קרם שקדים באמצע וסוגרים את הקרואסון בחזרה (כמו סנדוויץ’). מורחים מעט קרם שקדים מעל ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לקרם).
- אופים כ-20-15 דקות עד להזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות לסירופ סמיך. מצננים לחלוטין..
- מכינים קרם שקדים: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק. שומרים במקרר.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- חוצים את הקרואסונים ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר (או ממש טובלים אותם בסירופ ל-2 שניות וסוחטים בעדינות בידיים).
- מורחים 2 כפות של קרם שקדים באמצע וסוגרים את הקרואסון בחזרה (כמו סנדוויץ’). מורחים מעט קרם שקדים מעל ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לקרם).
- אופים כ-20-15 דקות עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
אין עלייך קרין גורן עשיתי את זה עם קרם לוטוס יצא מהמם
שמחה שאהבת 🙂
אופים את המלית בנפרד ואחכ שמים בפנים הקרואסון ואופים שוב? ואם הקרואסון טרי גם לאפות שוב?
אין צורך לאפות את המלית. מכינים את המלית ככתוב במתכון, ממלאים את הבצק ואופים. בהצלחה!
אני מתכננת להכין קרואסון ואני רוצה להבין: באותו היום לא מומלץ לי להכין גם את המילוי של השקדים? רק ביום שאחרי?
מכינים הכל יחד. את המלית ואת הבצק. ממלאים את הבצק במלית ואופים.