
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
קינוח שוקולד וגבינה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1גביע או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
4 חלמונים L
-
1/4 כוס ליקר קפה
הגשה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
- מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
- אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.
הערות
- אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.
תגובה אחת
באיזה כלי אפשר להשתמש שהוא לא כוסות אספרסו? אני מפחדת להכניס אותן לתנור. מנג’טים יכול לעבוד?