קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו

קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

קינוח שוקולד וגבינה

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1
    גביע או 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2
    כפות או 20 גרם אבקת קקאו
  • 4 חלמונים L
  • 1/4 כוס ליקר קפה

הגשה

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • פקאנים מסוכרים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  3. מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
  4. מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
  6. אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
  8. מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody