פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי

מתחשק לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסאי שווה במיוחד, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.

מצרכים להכנת פריקסה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
  2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
  3. מעצבים לחמניות פריקסה ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
  4. יוצרים לחמניות בצורת פריקסה מסורתית (אובליות) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
  5. מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמניית פריקסה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
  6. פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

הערות

  • תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    שושנה

    יצא מדהיםםםםם מתכון מעולהההה

    Avatar
    שיר

    היי, אפשר להחליף בשמרים יבשים?

    Avatar
    סיון

    לא הבנתי. לטגן עם הנייר אפייה ? להכניס לשמן ממש?

    Avatar
    Tehila Eshel

    לא כל כך ברור באיזה וו להשתמש.

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר גם לאפות בתנור אבל אז המרקם והטעם שונה לחלוטין (יוצא כמו לחמנייה רגילה).

      Foody team
      Foody team

      מאחר והבצק מטוגן, מומלץ לא להקפיא כי הוא לא יצא פריך ואוורירי כמו אחרי האפייה.

    Avatar
    אתי

    יצא טעים מאוד, רק שהלחמניות יצאו לי ספוגות בשמן, למה?

      Foody team
      Foody team

      יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם בזמן הטיגון מה שגורם לשמן להספג בבצק.

    Avatar
    ליאל

    היי האם אפשר לשלב סוגי קמחים כמו כוסמין?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לשלב סוגי קמחים אבל יש לשים לב לכמות הנוזלים שמוסיפים ולהוסיף באיטיות תוך כדי לישה. בהצלחה (:

    Avatar
    נורית קופרמן

    זה נראה פשוט טוב פשוט טעים יאמי😋😋😋❤❤❤🌷🌷🌷🙏🙏🙏🙏

      Avatar
      מירי דהאן

      כמה מעלות צריך להיות השמן ??

      Foody team
      Foody team

      170-180 מעלות.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אין כמו פריקסה! זהו אחד מהסנדוויצ’ים הכי טעימים שיש, עם לחמניית פריקסה מטוגנת ופריכה במילוי כל טוב שאי אפשר לעמוד בפניו. פריקסה הוא הסנדוויץ’ האולטימטיבי לנשנוש בצהריים, זה שמשביע את הרעב וממלא את הבטן. שילוב משגע של לחמניית פריקסה שחומה, טונה, ביצה, סלט, טחינה ולימון כבוש - מה עוד צריך בן אדם בחיים? 🙂 אל תפספסו את המתכון הזה, שהוא אחד המתכונים הכי שווים שיש לסנדוויץ’ התוניסאי הכי טעים ביקום - פריקסה.