פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי

מתחשק לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסאי שווה במיוחד, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.

מצרכים להכנת פריקסה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
  2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
  3. מעצבים לחמניות פריקסה ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
  4. יוצרים לחמניות בצורת פריקסה מסורתית (אובליות) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
  5. מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמניית פריקסה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
  6. פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

הערות

  • תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אין כמו פריקסה! זהו אחד מהסנדוויצ’ים הכי טעימים שיש, עם לחמניית פריקסה מטוגנת ופריכה במילוי כל טוב שאי אפשר לעמוד בפניו. פריקסה הוא הסנדוויץ’ האולטימטיבי לנשנוש בצהריים, זה שמשביע את הרעב וממלא את הבטן. שילוב משגע של לחמניית פריקסה שחומה, טונה, ביצה, סלט, טחינה ולימון כבוש - מה עוד צריך בן אדם בחיים? 🙂 אל תפספסו את המתכון הזה, שהוא אחד המתכונים הכי שווים שיש לסנדוויץ’ התוניסאי הכי טעים ביקום - פריקסה.