
פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי
- קרין
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים להכנת פריקסה
מצרכים להכנת פריקסה


בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה

אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות פריקסה ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות בצורת פריקסה מסורתית (אובליות) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמניית פריקסה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות פריקסה ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות בצורת פריקסה מסורתית (אובליות) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמניית פריקסה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
קטגוריות
אין כמו פריקסה! זהו אחד מהסנדוויצ’ים הכי טעימים שיש, עם לחמניית פריקסה מטוגנת ופריכה במילוי כל טוב שאי אפשר לעמוד בפניו. פריקסה הוא הסנדוויץ’ האולטימטיבי לנשנוש בצהריים, זה שמשביע את הרעב וממלא את הבטן. שילוב משגע של לחמניית פריקסה שחומה, טונה, ביצה, סלט, טחינה ולימון כבוש - מה עוד צריך בן אדם בחיים? 🙂 אל תפספסו את המתכון הזה, שהוא אחד המתכונים הכי שווים שיש לסנדוויץ’ התוניסאי הכי טעים ביקום - פריקסה.
תגובות (29)
אם אני רוצה חצי מהכמות כאילו 10?
היי גבריאלה! מתחת שורת המצרכים יש לך אפשרות לבחור בדיוק כמה יחידות פריקסה את רוצה להכין, וזה מעדכן את הכמויות של הבצק 🙂 בהצלחה!
חבל שלא צויין ששתי כפות וודקה או ערק גורם להתגבשות הבזק
הם לא – האלכוהול מונע מהבצק להישרף בשמן חם