פאי תפוחים אמריקאי

קבלו מתכון של פאי תפוחים אמריקאי מפורסם: עסיסי ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שמכינים בתבנית פאי עמוקה עם כיסוי בצק זהוב מלמעלה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

בצק (תחתית וכיסוי)

מלית

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק. משטחים את הבצק ל-2 “פיתות”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. מרדדים “פיתה אחת” על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
  3. מוסיפים את שאריות הבצק ל”פיתה” השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
  4. מכינים את המלית: בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון. מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-210 מעלות.
  6. מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה.
  7. מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט.
  8. אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק).
  9. מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.

הערות

  • משתמשים בתבנית פאי עמוקה.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (18)

      Avatar
      Foody Foody

      כן, יש לשמור בקופסה סגורה ולחמם שוב לפני ההגשה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות. בהצלחה!

    Avatar
    עדי

    באיזה חום ה15 דק הראשונות? לפני שמורידים ל180

      Avatar
      Foody Foody

      210 מעלות, ראי סעיף 5. בהצלחה!

    Avatar
    סיון

    שלום! האם אפשר להכין עד לשלב לפני האפייה, להקפיא ואח”כ לאפות?

      Avatar
      Foody Foody

      לא. מוטב לאפות ולאחר מכן להקפיא

      Avatar
      סיון

      תודה!

    Avatar
    Adi Ben Abu

    היי. אפשר להכין פרווה? להמיר חמאה במחמאה? והאם במקום חורים בצורת כוכבים אפשר לעשות כל דוגמה בבצק העליון כמו הפסים שתי וערב הקלאסי? או שזה לא בצק מתאים? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי עדי,
      אפשר להמיר חמאה במחמאה ואפשר גם לעשות דוגמה כרצונך 🙂

    Avatar
    לבנת

    מה אפשר להוסיף במקום חומץ בבצק ?

      Avatar
      Foody Foody

      מיץ לימון באותה כמות

    Avatar
    איושית

    שלום רב, הפלטפורמה החדשה של קרין גורן מבלבלת אותי מאוד כי אני זוכרת איך פורסמו בעבר וכשאני באה לראות את המתכון מרגיש לי משהו חסר, בעיקר שהתמונה השתנתה וקשה לי לסמוך על המתכון. האם המתכונים נשארו אחד לאחד בכמויות והכל?

      Avatar
      Foody Foody

      כל המתכונים אמינים ומדויקים בדיוק כמו שקרין כתבה אותם, והם נוסו על ידה ועל ידי מאות גולשים 🙂

    Avatar
    עדן נ

    היי, לאיזה גודל צריך לחתוך את התפוחים פחות או יותר, לא מצוין במתכון…

      Avatar
      Foody Foody

      לקוביות קטנות

    Avatar
    מורן פרזן

    אין סוכר בבצק הפריך בכלל?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך, המילוי מספיק מתוק 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody