פאי שוקולד עם פקאן וקרמל ללא תוספת סוכר

פאי שוקולד עם פקאן וקרמל ללא תוספת סוכר זה עוגה מושחתת שמתאימה לנמנעים מצריכת סוכר, עם קרמל מסוכריות קרמל קשות ללא תוספת סוכר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

הכנת קרמל ללא סוכר? חשבתי שהמשימה הזו תהיה בלתי אפשרית. מזל שיש סוכריות קרמל קשות ללא תוספת סוכר. המסתי אותן עם קצת שמנת מתוקה וקיבלתי רוטב קרמל משגע, ללא תוספת סוכר.

שימו לב - בניגוד לגרסת הסוכר של המתכון הזה, שבה אני מכינה את הקרמל מסוכריות טופי קרמל רכות, בעוגה הזו אני משתמשת בסוכריות קרמל קשות ללא תוספת סוכר. להשיג כמעט בכל חנות סופר, במדף הממתקים ללא סוכר.

מצרכים

קלתית

שכבת הקרמל-פקאן

מלית שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית, אופים אפייה חלקית ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים היטב לקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מערבבים פנימה אבקת סוכרלוז “סוגת” ומהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית פאי.
  3. אופים 15 דקות (הקלתית תהיה מעט תפוחה ורכה). מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.
  4. מכינים את שכבת הקרמל ומוזגים לקלתית: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים סוכריות קרמל ושמנת מתוקה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב קרמל חלק. מערבבים פנימה את שברי הפקאנים ומוזגים על הקלתית האפויה.
  5. מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ואבקת סוכרלוז “סוגת” עד שהאבקה נמסה. מוסיפים שוקולד וחמאה ומחממים להמסה. מצננים 5 דקות. טורפים פנימה ביצים.
  6. מוזגים את תערובת השוקולד בעדינות לקלתית, מעל הקרמל והאגוזים.
  7. אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות, עד שהמלית יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
  8. מקררים, מקשטים ומגישים: מניחים לפאי להתקרר לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (כדי להקל על הפריסה).
  9. מפזרים קקאו על הפאי בעזרת מסננת קטנה, פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • משתמשים בשוקולד מריר וסוכריות קרמל קשות ללא תוספת סוכר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody