פאי וניל אישי עם מישמשים

פאי וניל אישי עם מישמשים זה עוגות וניל טעימות, מיוחדות וממש לא מסובכות להכנה, עם חצאי משמש או אפרסק שנראים כמו ביצת עין חמודה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

לא, זו לא באמת “ביצת עין”… אלו עוגות פאי וניל אישיות, טעימות וממש לא מסובכות להכנה, עם חצאי משמש (או אפרסק) מקופסה.

מצרכים

קלתיות

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1
    שקית או 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2
    כוסות או 300 גרם קמח לבן

מלית

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 1
    שקית או 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3 ביצים L
  • 1 קופסת שימורים אפרסק

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתיות: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר פוגע במרקם). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
  2. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגולים גדולים במעט מקוטר התבניות. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבניות. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
  3. אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות (אפייה חלקית, הבצק לא אמור להזהיב).
  4. מכינים את המלית ואופים: מערבבים יחד את כל החומרים פרט למשמשים. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה. מניחים במרכז כל פאי חצי משמש. אופים ב-180 מעלות כ- 15-20 דקות שהקרם זהוב ורוטט מעט במרכז (אבל יציב בשוליים).
  5. מצננים ומגישים.

הערות

  • משתמשים ב-8 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים מנוזלים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody