עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
  7. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

הערות

  • החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (18)

    Avatar
    דליה חאמי

    אוהבת את המתכונים ואותך😘💗

      Avatar
      מירב אפלויג

      למה העוגה נופלת לי אחרי כמה דקות כשהיא הפוכה ?אני לא משמנת את התבנית

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך לשמן את התבנית. יתכן שלא אפית מספיק זמן ולכן העוגה נופלת

    Avatar
    הדס

    יש מצב להניח בתחתית פרסות תפוזים בשביל היופי או שזה ירטיב לי את העוגה ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, אבל העוגה תצא פחות אוורירית.

    Avatar
    ,הילה אור

    אוהבת אותך מתחילת דרכך !!!!

      Avatar
      חגית בן הרוש

      קניתי את התבנים עם 3 רגלים, אפיתי עוגת תפוזים כשהפכתי אותה התפוררה אחרי מספר דקות

      Avatar
      Foody Foody

      היי חגית, קשה לנו להשיב כי אין לנו מספיק פרטים, אבל אנחנו משערים שאולי העוגה הייתה עדיין חמה מדי כשניסית להפוך אותה. בפעם הבאה כדאי להמתין לצינון מלא.

      Avatar
      דליה אהוד

      במתכון כתוב בפירוש להפוך את העוגה על בקבוק מיד כשיוצאת מהתנור לכן לא מבינה את תגובתכם להמתין שתתקרר לפני שהופכים.

    Avatar
    אביטל

    170 מעלות 40 דקות . בדקתי הקיסם יבש אפילו לא פירורים. שיצאה הרטבתי אותה. היא לא האפלה מספיק למה?

      Avatar
      Foody Foody

      השאלה לא מובנת. כתבי מחדש?

    Avatar
    ירושלמית

    עשיתי את העוגה עפ”י ההנחיות לציין שאני אף שוקלת את החומרים היבשים ואת הנוזלים בכוס מדידה לנוזלים. העוגה עלתה מאוד וירדה. מציינת שאני אופה המון ויוצאות לי עוגות מהממות. משהו לא תקין במתכון?

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון הוכן כל כך הרבה פעמים, הוא בסדר 🙁
      יתכן שחום התנור היה גבוה מדי ולכן העוגה עלתה מאוד אך לא נאפתה מספיק מבפנים,
      או שזמן האםיה היה קצר מדי.
      מקווים שהנסיון הבא יהיה מוצלח יותר ♥

    Avatar
    סוזן דיין

    רושמת את דעתי לגבי המתכון כי אני יודעת לאפות, זה לפי הנסיון שלי:

    Avatar
    סוזן דיין

    מהניסיון שלי, 5 ביצים L מספיק וחצי כוס שמן לא כוס שלם כוס מיץ תפוזים זהו… לא לשמן את התבנית, וקמח 2-1/3 כוסות ..

    Avatar
    עדי

    רציתי לשאול האם חייב להפוך את העוגה או שאפשר לוותר על זה ??

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להפוך, זה עוזר לעוגה לא ליפול אחרי האפיה.

    Avatar
    אילונה

    היי, מדוע החלק התחתון של העוגה נשאר רטוב דחוס ובצקי והחצי העליון טעים אפוי ואוורירי? התנור תקין, החום תקין התבנית מתאימה. מה הסיבה?,

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody