עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

  • 7 חלבונים L
  • 7 חלמונים L
  • 2
    כוסות או 400 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל מיץ תפוזים
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
  7. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

הערות

  • החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    דליה חאמי

    אוהבת את המתכונים ואותך😘💗

    הדס

    יש מצב להניח בתחתית פרסות תפוזים בשביל היופי או שזה ירטיב לי את העוגה ?

      מערכת Foody

      אפשר, אבל העוגה תצא פחות אוורירית.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody