עוגת תפוזים אוורירית
עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
7 חלבונים L
-
7 חלמונים L
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 כפית גרידת תפוז
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מיץ תפוזים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
- מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלוש רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
- כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
- מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלוש רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
- כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.
הערות
- החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.
הערות
- החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (78)
הכמות מספיקה לתבנית חד”פ ענקית, ולא בינונית!
שלום רציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה הזו לפי כמות מדידה של כוס חד פעמי חם❓של קפה❓
כוס חד פעמית סטנדרטית היא בערך 200 מ”ל, וכוס מדידה סטנדרטית היא 240 מ”ל, אז יש לקחת את זה בחשבון כשמתאימים את המתכון.
קרין היי רציתי לשאול כשאת רושמת במתכון 1 אבקת אפיה האם את מתכוונת לשקית 1 או לכפית 1❓ פשוט העוגה עלתה מאד יפה לפני שהסתיים שעה של אפיה היתה נראית אפויה . אבל הפנימי של העוגה איפה שהחור של התבנית הכל התפקע כאילו נקרע התפוצץ אני לא יודעת איך להסביר ואז כשהוצאתי אותה היא היתה קפיצית הפכתי אותה השארתי אותה כל לילה הפוכה בבוקר כשהפכתי חזרה היא צנחה לחצי וכל החלק הפנימי איפה שהחור לא היה אפוי היה רטוב . ניסיתי את העוגה הזו כל כך הרבה פעמים כי ממש אוהבים אותה אצלי בבית אבל אף פעם לא הצלחתי להגיע לתוצאה מושלמת . האם זו הבעיה של האבקת אפיה או בעיה אחרת❓שמים שקית אחת או כפית אחת אפיה❓
היי יעל, במתכון רשום 2 כפיות אבקת אפיה.
לפעמים העוגה למטה בתחתית יוצאת קצת רטובה למה?
חשוב להפוך את הקערה
היי קודם תודה רבה על מתכונים מעולים…האפיה על טורבו או על רגיל?
הי יסמין, תודה על המחמאה! אפשר לאפות עם טורבו וגם בלי, אבל טורבו ייתן יותר אווריריות לעוגה.