עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
  7. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

הערות

  • החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    מירי

    קראתי חלק מהתגובות שהעוגה נפלה להם אבל לא התייחסתי מכיון שאני מבשלת ואופה בדרגת שפית ואמרתי לעצמי שלי זה לא יקרה….. אבל המציאות מהפחה לחלום בלהות! אחרי מילוי ההוראות במדויק נפלתי את העוגה ואחרי חמש דקות הבת שלי התחילה לצעוק אמא!!! אני מסתובבת וחשכו עיניי כל העוגה אבל כולה השתפכה על השיש!!!!! מזעזע ממש ומה שיותר מכעיס אותי שאת לא התייחסת להערות שלפני וביטול פטרת אותם בתגובה שחצנית שהטעות היא שלהם. עצוב

      Foody team
      Foody team

      מתנצלים שזו היתה התרשמותך מתגובתינו. נבדוק שוב את המתכון. מומלץ להפוך את העוגה מיד בסיום האפייה בכדי “לעזור” לה לשמור על גובהה, ולהשאירה הפוכה עד שהיא מתקררת. בהצלחה.

    Avatar
    סיגל

    אן מילים התפריטים שלכם מעולים שיהיה לכן שבת שלום

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה ושבת שלום(:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody