עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
  • קרין
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תחתית

מלית

תערובת שוקולד לבן

מלית שוקולד מריר


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

    כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות

    עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

    מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

    גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

    בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

    קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי להכיר

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    אודיה

    האם אפשר לשים במקפיא ובכל לקצר את הזמן שנדרש המאפייה עד להגשה?

      Foody team
      Foody team

      עדיף שלא. העוגה צריכה להתקרר בהדרגה

    Avatar
    שלי

    סליחה טעות שלי, כן רשום מעלות, אבל אם אפשר להבהיר את עיניין הקורנפול בבליחה הלבנה???

      Foody team
      Foody team

      היי, בכדי שהקורנפלור יימס ולא יווצרו גושים בבלילה, יש להמיס אותו בכמות קטנה מהבלילה. לכן מערבבים כמות קטנה מהבלילה בקערית עם הקורנפלור עד שהוא נמס לחלוטין ואין גושים ואז מוסיפים את זה לשאר הכלילב ומערבבים היטב. בהצלחה (:

    Avatar
    שלי

    היי קרין, בוקר אור הכנתי את העוגה ותוך כדיי התבררו שתי אי הבנות במתכון, הראשונה, שלא כתבת באיזה טמפ’ לאפות את העוגה והשנייה, שבמחית הבהירה רשום 10 ג’ או כף קורנפלור.. בין 10 ג’ לכף ההבדל הוא כפול, עשיתי עם 10 ג’ ובתהליך המזיגה הבנתי שזו כנראה טעות כי הבלילה הבהירה לא הייתה סמיכה מספיק להתנגד לבלילה הכהה ובליחה הלבנה נעלמה בפנים, אם תוכלי לתקן ולהבהיר… תודה

      Foody team
      Foody team

      היי, כף קורנפלור שוקלת 8-10 גרם וזה מספיק במתכון זה כדי לייצב את הקרם. את העוגה יש לאפות ב-140 מעלות למשך שעה ורבע (עד שמתייצבת) – סעיף 6 באופן ההכנה. בהצלחה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody