עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תחתית

מלית

תערובת שוקולד לבן

מלית שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      עד 5 ימים.

    Avatar
    סיגל לוי

    היח, איזה גודל תבנית? 26 או 28?

      Avatar
      Foody Foody

      24 או 26

    Avatar

    התערובת השחורה יוצרת עיגולים יפים. התערובת הלבנה לא שוקעת לתוך השחורה ונמרחת מעליה. למה זה קרה?

      Avatar
      Foody Foody

      כנראה שתערובת השוקולד היתה סמיכה מדי.
      שתי התערובות צריכות להיות באותו מרקם.
      צריך לדלל את תערובת השוקולד עם שמנת מתוקה או חלב.
      חשוב למזוג את התערובות במזיגה איטית וקרוב לעוגה/לתבנית, לא מגבוה.

    Avatar

    האם אפשר לעשות ב2 תבניות אינגלשקייק?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אין שום בעיה

    Avatar

    אני נמצאת באוסטרליה ואין כאן גבינה לבנה האם ניתן להחליף את הגבינה לבנה בסוג אחר אולי גבינת שמנת ?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, גבינת שמנת עם אחוזי שומן נמוכים

    Avatar

    האם צריך לשים את התנור על מצב טורבו?

      Avatar
      Foody Foody

      לא טורבו, מצב רגיל

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody