עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תחתית

מלית

תערובת שוקולד לבן

מלית שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

    כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (31)

    Avatar
    Omer Ben Aroush

    האם ניתן להוריד בכמויות השוקולד? אם כן בכמה?

    Avatar
    אור

    האם אפשר לקצר את תהליך הקירור במקרר? מספיק לקרר אותה לילה?

    Avatar
    קלרה

    מכינה אותה לבעלי כבר 13 שנה..עוד לפני שהתחתנו..לא מוותר עליה

    Avatar
    רותם נפוסי מיס

    האם אפשר להכין את העוגת ספירלה בתבנית אלומיניום עגולה?

    Avatar
    ויטי רוזנצווייג קונס

    לא ראיתי המלצה לגודל תבנית. עשיתי באלומיניום עגול גדול חד פעמי. מאוד לא טוב. חלש וקטן מידאי. נשפך בדרך והעיגולים יצאו צורת פרסה.

    Avatar
    חני

    האם ניתן להשתמש בשוקולד חלבי במקום מריר? תודה

    Avatar
    דנה

    פעם שניה שמכינה את העוגה ובפעמיים שהכנתי (ובדיוק לפי ההוראות כולל שקילה ומדידה) אבל קרה בדיוק אותו הדבר בשתי הפעמים – הבלילה הלבנה יוצאת הרבה יותר דלילה ונוזלית מהחומה, מה שגורם לטבעות החומות לא להתפזר מספיק, ואז הלבן מכסה אותן בקלות והן נעלמות. למה זה קורה? ואיך ניתן להסמיך את הבלילה הלבנה ? עשיתי כמובן את השלב עם הקורנפלור כפי שכתוב.

    Avatar
    ויקטוריה

    אחת העוגות המדהימות שהכנתי, ידועה אצלנו כעוגה לאירועים מיוחדים 😍

    Avatar
    ויקטוריה

    הייתה לי תקלה טכנית ולא מצאתי תבנית עגולה בהישג באותו רגע. השתמשתי בתבנית מלבנית ויצא מעולה, יש אפשרות קצת לשחק עם הצורה ולעשות ציור מיוחד 😊

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody