עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות גבינה
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


מלית

תערובת שוקולד לבן

מלית שוקולד מריר


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

 

כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות

עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (122)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    הי תודה על המתכון המצוין! אני רוצה להכין את העוגה להיום ואין לי 24 שעות לשים את זה במקרר.. האם זה בסדר בערך 10 שעות?

      Avatar
      קרין גורן

      היי נעמה, מומלץ 24 שעות קירור, אך אם את האפשרות 10 שעות זה גם בסדר 🙂

    Avatar
    שושי

    העוגה מאוד טעימה!!!!!!!!! רציתי לדעת למה יוצא נוזלים מהעוגה,זה נראה מהבסיס השאלה מה אפשר לעשות לזה?!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות