עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

     

    פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

    הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה

    עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (64)

    Avatar
    איילת

    את הבצק ניתן לעשות במיקסר ולא במעבד מזון?

      Foody team
      Foody team

      כן 🙂

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    שיר ערבה

    האם אפשר להכין עם הקצפת יום לפני ההגשה ? וביום ההגשה רק לקשט? הרצפת תהיה בסדר עם עוגה במקרר יום אחד?

      Foody team
      Foody team

      רצוי להכין את הקצפת לפני ההגשה או מקסימום שעתיים שלוש לפני, לא לילה שלם כי הקצפת עלולה להתפרק. בהצלחה (:

    Avatar
    דנה אריה

    כמה זמן צריך להקציף כדי לקבל קרם יציב?

      Foody team
      Foody team

      היי, זה מאד תלוי בחוזק המיקסר. אין זמן מדויק, זה אמור לקחת כ-20-30 שניות, אבל מאד תלוי במיקסר. הכי טוב להתסכל ולבדוק שהקרם אכן יציב ואיננו נוזל מבלון ההקצפה. בהצלחה (:

    Avatar
    חן לוי

    הם אפשר להשתמש במחית- למשל מחית קינדר בואנו או מחית לואקר או כל מחית אחרת במקום ממרח קקאו אגוזי לוז?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    חן

    האם ניתן להכין את העוגה יום לפני ולשים במקרר?

      Foody team
      Foody team

      אפשר ערב לפני (רצוי שהעוגה תהיה כמה שפחות במקרר לפני ההגשה כי זה וגם במרקם הבצק והקרם) אם אפשר את הקרם והקישוט ביום ההגשה אז עדיף.

    Avatar
    רוית

    האם אפשר להכין את הבצק כמה ימים מראש וביום ההגשה להוסיף את הקצפת?

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא להכין כמה ימים מראש אלא יום קודם. את הקצפת אכן כדאי להוסיף רק בהגשה. בהצלחה(:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody