עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

     

    פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

    הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה

    עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (17)

    Avatar
    חנין

    היי רציתי לדעת… מתכון אחד של בצק פריך וקרים מספיק ל4 ספרות?? או שצריך לעשות יותר ממתכון??

      Avatar
      Foody Foody

      כן זה אמור להספיק ל-4 ספרות (תלוי בגודל הספרות כמובן)

      Avatar
      יעל

      אפשר לעשות את הקרם בפרווה- קצפת צימחית?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, קצפת צמחית

    Avatar
    שריתה שושני

    סוף סוף מתכון ברור לעוגה הזאת

    Avatar
    קרן

    מתכון מעולה! יוצאת כמות טובה ומספיקה. טעים ממש

    Avatar
    מאיה כהן

    מומלץ ביותר לאוהבי שוקולד

    Avatar
    שירה טייאב

    העוגה הנ”ל זה שתי שכבות?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    בתאל

    אם אני לא רוצה לשים גבינת שמנת, מה אפשר במקום?

      Avatar
      Foody Foody

      שמנת מתוקה

    Avatar
    בתאל

    האם הממרח קקאו אגוזי לוז זה ממרח שוקולד רגיל??

      Avatar
      Foody Foody

      נוטלה

    Avatar
    ליאל טל

    אם אני רוצה לעשות את זה בגרסה ה”לבנה” בלי קקאו,צריך להוסיף/להוריד מכמות של איזשהו מרכיב?

      Avatar
      Foody Foody

      להחליף קקאו באותה כמות של קמח או קורנפלור

    Avatar
    אאא

    האם אפשר לשמור במקרר את העוגה המוכנה ?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody