עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

     

    פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

    הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה

    עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (45)

    Avatar
    נטע

    האם אפשר להקפיא את הבצק ולהשתמש איתו גם לאחר שבוע אפילו חמישה ימים?

      Avatar
      yaheli levi

      האם אפשר להשים שמן במקום חמאה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה 🙂

    Avatar
    בשמת

    האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום קקאו? והאם העוגה תהיה טובה אם מכינים אותה יום לפני ושומרים במקרר?

    Avatar
    ליאל

    מתכון אחד שרשום כאן מספיק ל4 מספרים? הכוונה 2 למעלה 2 למטה ?

    Avatar
    קריסטינה

    איזה כיף תודה ! האם אני חייבת מעבד מזון או שרפשק גם במיקסר?

    Avatar
    מא

    אני לא מצליחה לראות את הסרטון מישהיא יודעת את הסיבה?

      Foody team
      Foody team

      הסרטון עובד 🙂 תנסי שוב

    Avatar
    מירי

    קרין המקסימה! אוהבת את המתכונים! הם תמיד מצליחים! את מדביקה בהתלהבות ובחשק, והמתכונים יוצאים טעימים ויפים!

      Foody team
      Foody team

      היי מירי! איזה כיף לשמוע 🙂

    Avatar
    ליאל

    באיזה מ”ל כוס להשתמש חד פעמית שקופה או 240?

      Foody team
      Foody team

      יש להשתמש בכוס מדידה סטנדרטית 240 מ”ל

    Avatar
    סמדר אלבז

    האם במקום קקאו חצי כוס,אפשר להוסיף חצי כוס קמח במקום

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody