עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

     

    פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

    הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה

    עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (132)

Avatar

    Avatar
    תמר רחל

    במה אפשר להחליף את החמאה לגרסה פרווה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר במחמאה. בהצלחה!

    Avatar
    תמר רחל

    הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים יצא מושלם !!!!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף! כל הכבוד!

    Avatar
    תמר רחל

    כל יום הולדת אצלנו זה העוגה!!!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף! רק בשמחות!

      Foody team
      Foody team

      כן זה אפשרי. או עם מחמאה.

    Avatar
    שילת

    יש אפשרות לשמור את הבצק הפריך אחרי האפייה מספר ימים במקפיא?

      Foody team
      Foody team

      לא, אפשר להקפיא ולהפשיר לפני האפייה, או לשמור מנויילן במקרר.

    Avatar
    טניה

    היי אשמח מאוד לדעת איזה טיפ אפשר לקבל בכך שהמספרים פחות ישברו לי כי עשיתי ונשבר לי כמעט כל הספרות מה אפשר לעשות שפחות ישברו לי המספרים

      Foody team
      Foody team

      לעבוד בעדינות ובזהירות

      Foody team
      Foody team

      לא במתכון הזה

    Avatar
    רחלי

    הכמות שרשום זה בשביל ספרה אחת אשמח לקבל תשובה תודה רבה

      Foody team
      Foody team

      כתוב במתכון שזה מספיק ל-2 ספרות של 2 קומות, כלומר 4 מספרים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody