עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

     

    פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

    הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה

    עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (102)

Avatar

    Avatar
    אלמוג וטורי

    היי קרין יש אפשרות לעבד את הבצק בנינגה? או שהנינגה לא מתאים לבצקים?

      Foody team
      Foody team

      כדאי לבדוק בחוברת ההפעלה של המכשיר אם הוא מתאים להכנת בצקים (יש מכשירי נינג’ה שמתאימים לזה). בהצלחה!

    Avatar
    אודליה

    היי, איזה גבינת שמנת לשים??

      Foody team
      Foody team

      גבינת שמנת בטעם ניטראלי/טבעי.

    Avatar
    מלי

    ,היי קרין.אם אני רוצה את הבצק לא בטעם שוקולד.מה עליי לעשות? ואם בא לי לשלב שקדים טחונים לבצק האם זה אפשרי? וכמה לשים?

    Avatar
    זושא דייטש

    המתכונים שלך מושלמים( ואני רוצה רעיון לעוגת מספרים קלה וטעימה)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody