עוגת טורט לפסח של מלי אליאס

עוגת טורט לפסח של מלי אליאס זו עוגת טורט קוקוס ושוקולד עם תוספת קרם ווניל, טעימה ופשוטה להכנה, שבנוסף נראית חגיגית ומהממת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עוגה

  • 6 ביצים L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שבבי קוקוס
  • 2 כפות ברנדי
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • 4 כפות קמח מצה

הרטבת העוגה

  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 כפית גדושה קפה נמס

קרם

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כוס חלב 3%
  • 1 כף סוכר לבן

קישוט

  • אגוזי מלך
  • שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
  3. מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון והקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
  4. מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת הקמח מצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
  5. אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם. מקררים.
  7. מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
  8. מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
  9. מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות

  • אפשר להחליף את קמח המצה הדק בכמות זהה של קמח תפו''א.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody