
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
בסיס בראוני
-
100 גרם שוקולד מריר
-
20 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
130 גרם קמח לבן
מוס שוקולד חלב
-
10 גרם אבקת ג’לטין
-
60 גרם מים
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%לגנאש
-
400 גרם שוקולד חלב
-
700 גרם שמנת מתוקה 38%למוס
ציפוי
קישוט ותוספות למוס (לא חובה)
-
4 כפות סוכריות צבעוניות
-
6 עוגיות אוראו בינוניותשבורות גס
-
4 חטיף שוקולד בינוניים
-
3 גביע ופל לגלידה בינוניים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
- אופים 20 דקות.
- מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
- מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
- מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
- שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
- מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.
תגובות (17)
מקסים!!
אבל איך מצפים עם הסוכריות בתחתית העוגה?
זה קצת טריקי – מחזיקים את העוגה עם יד אחת בתחתית ומרימים אותה באויר, ממלאים סוכריות ביד השניה ובזהירות פשוט עוברים על הדפנות מהפינה התחתונה תוך כדי סיבוב העוגה.
אפשרות אחרת היא כשהעוגה קפואה – מצפים בשקף את החלק העליון ומשאירים רבע עוגה “ערומה” מלמטה. אוחזים בשתי ידיים – אחת מלמעלה ואחת מלמטה ופשוט מגלגלים את העוגה על משטח מלא בסוכריות כך שיצמדו לחלק החשוף. לאחר מכן מקלפים את השקף
מה הקוטר של הרינג אם רוצים עוגה גבוה כמו שבתמונה?
סליחה ראיתי עכשיו 20 סמ
היי,אם אין לי ג’לטין בלתי אפשרי להכין המתכון האלוף הזה?
ואוו ענקקק הכנתי ויצא אשש הילדים טרפו הכל ולא הספקתי לצלם לצערי. תבינו שהפסדתם… במקום בראוניז שמתי קצת ארבעס בול לשלום זוכער. תודה גדולה!!
איזה כיף!!!
כמה זה במ”ל 700 גרם שמנת מתוקה?
אני רוצה לזלף בצבע כחול בשביל ברית. האם אפשרי לזלף גנאש שוקולד לבן עם צבע לשוקולד במקום הממרח? או שלקנות ממרח לבן ולצבוע אותו?
שוקולד לבן צבעו צהבהב לכן צבע מאכל כחול עלול לתת תוצאה של צבע ירוק.
אני יכול להוריד בכמות של השוקולד חלב?ו אם כן בכמה?
אם המטרה היא להכין שכבת מוס קטנה יותר אז אפשר להקטין את כמות שוקולד החלב אך להקטין בהתאם את יתר המצרכים למוס. אם המטרה היא שהמוס יהיה פחות מתוק אז אפשר להמיר את שוקולד החלב בשוקולד מריר אפילו ביחס של 70%-30%. בהצלחה!
אם אין לי ג׳לטין יש אופציה להכין את העוגה בלי או עם תחליף?
היי, לא ניתן להכין ללא ג’לטין…
מה הכוונה ל700 גרם שמנת מתוקה ? הכוונה ל700 מ”ל?
כן. הכוונה ל700 מ”ל. בהצלחה!