עוגת גלידה נוזלת

תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
  • קרין
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


בסיס בראוני

מוס שוקולד חלב

ציפוי

קישוט ותוספות למוס (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
  4.  אופים 20 דקות.
  5. מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
  6. מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
  8. מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
  9. שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
  10. מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
  11. מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    צליל

    שלום, כמה זמן העוגה יכולה\צריכה להיות במקרר לפני ההגשה?

      Foody team
      Foody team

      משהו כמו שעה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody