עוגת גלידה נוזלת

תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בסיס בראוני

מוס שוקולד חלב

ציפוי

קישוט ותוספות למוס (לא חובה)

לרכישת התבנית

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
  4.  אופים 20 דקות.
  5. מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
  6. מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
  8. מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
  9. שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
  10. מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
  11. מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    רותם בנט

    אבל איך מצפים עם הסוכריות בתחתית העוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      זה קצת טריקי – מחזיקים את העוגה עם יד אחת בתחתית ומרימים אותה באויר, ממלאים סוכריות ביד השניה ובזהירות פשוט עוברים על הדפנות מהפינה התחתונה תוך כדי סיבוב העוגה.
      אפשרות אחרת היא כשהעוגה קפואה – מצפים בשקף את החלק העליון ומשאירים רבע עוגה “ערומה” מלמטה. אוחזים בשתי ידיים – אחת מלמעלה ואחת מלמטה ופשוט מגלגלים את העוגה על משטח מלא בסוכריות כך שיצמדו לחלק החשוף. לאחר מכן מקלפים את השקף

    Avatar
    אור מיכאלי

    מה הקוטר של הרינג אם רוצים עוגה גבוה כמו שבתמונה?

    Avatar
    אור מיכאלי

    סליחה ראיתי עכשיו 20 סמ

    Avatar
    דסי

    היי,אם אין לי ג’לטין בלתי אפשרי להכין המתכון האלוף הזה?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody