עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי

עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי זו עוגת גבינה אפויה ביתית נהדרת עם תחתית וציפוי פריכים, מלית גבינה עשירה וטיפה לימונית ותוספת של צימוקים מתוקים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

סבתא ניקי היא בשבילי בכלל אמא ניקול. כשאחותי דנה ואני עוד היינו ילדות, אמא שלי הייתה מכינה לנו את העוגה הזו באופן קבוע. אבל אז גדלנו, אני גיליתי את עולם הקונדיטוריה והפכתי לאחראית הקינוחים הרשמית, והמתכונים המשפחתיים הישנים קצת נזנחו. כשאדם של דנה, הנכד הראשון, הגיע למשפחה - אמא שלי קיבלה חשק לאפות שוב, ויום אחד הופיעה אצלה עוגת הגבינה מפעם. עד שלא טעמתי אותה לא ידעתי עד כמה התגעגעתי…

מצרכים

בצק (תחתית וציפוי)

מלית גבינה וצימוקים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק, אופים תחתית ומקפיאים את השאר (לציפוי): מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
  2. במעבד מזון (או בידיים, אם אין מעבד מזון) מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, כוס סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
  3. מוסיפים 2 ביצים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מעבירים למשטח העבודה ומסיימים לאחד בידיים לכדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מדי - מוסיפים כמה כפות מים. אם הוא דביק מאוד - מוסיפים עוד קצת קמח).
  4. משטחים בידיים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת. עוטפים את שאר הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר או במקפיא להתקשות חלקית (לפחות 20 דקות).
  5. אופים את תחתית הבצק 25-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 170 מעלות.
  6. מכינים את מלית הגבינה מרכיבים ומסיימים לאפות. מקררים להתייצבות ומגישים: בקערה טורפים גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת לימון לתערובת אחידה. מערבבים פנימה צימוקים.
  7. משטחים את מלית הגבינה על הבצק האפוי והחם. מוציאים את שאר הבצק מהמקפיא ומגררים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה. מחזירים
  8. לתנור ואופים ב-170 מעלות עוד 40 דקות, להזהבה והתייצבות (אם מלית הגבינה מתחילה להשחים, מנמיכים את החום ל-160 מעלות).
  9. מצננים ומעבירים למקרר ל-4-2 שעות לפני ההגשה.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

    כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    תמר הבלין

    היי, אפשר להקפיא? אני מחפשת מתכוני עוגות וקינוחים שאפשר להקפיא לבר

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר להקפיא את העוגה הזו

    Avatar
    zipi mor

    האם ניתן להכעץין העוגה עם בצק פריך מתוק קנוי.תודה למענה

    Avatar
    יפית ברקוביץ

    הי לאיזה קוטטר תבנית עגולה כמות החומריםמהאלו מתאימה? םה רשום מלבנית 25*35

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody