עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי

עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי זו עוגת גבינה אפויה ביתית נהדרת עם תחתית וציפוי פריכים, מלית גבינה עשירה וטיפה לימונית ותוספת של צימוקים מתוקים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

סבתא ניקי היא בשבילי בכלל אמא ניקול. כשאחותי דנה ואני עוד היינו ילדות, אמא שלי הייתה מכינה לנו את העוגה הזו באופן קבוע. אבל אז גדלנו, אני גיליתי את עולם הקונדיטוריה והפכתי לאחראית הקינוחים הרשמית, והמתכונים המשפחתיים הישנים קצת נזנחו. כשאדם של דנה, הנכד הראשון, הגיע למשפחה - אמא שלי קיבלה חשק לאפות שוב, ויום אחד הופיעה אצלה עוגת הגבינה מפעם. עד שלא טעמתי אותה לא ידעתי עד כמה התגעגעתי…

מצרכים

בצק (תחתית וציפוי)

  • 3 1/2
    כוסות או 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים L

מלית גבינה וצימוקים

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2
    L או ביצה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1
    כוס או 150 גרם צימוקים בהירים

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק, אופים תחתית ומקפיאים את השאר (לציפוי): מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
  2. במעבד מזון (או בידיים, אם אין מעבד מזון) מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, כוס סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
  3. מוסיפים 2 ביצים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מעבירים למשטח העבודה ומסיימים לאחד בידיים לכדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מדי - מוסיפים כמה כפות מים. אם הוא דביק מאוד - מוסיפים עוד קצת קמח).
  4. משטחים בידיים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת. עוטפים את שאר הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר או במקפיא להתקשות חלקית (לפחות 20 דקות).
  5. אופים את תחתית הבצק 25-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 170 מעלות.
  6. מכינים את מלית הגבינה מרכיבים ומסיימים לאפות. מקררים להתייצבות ומגישים: בקערה טורפים גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת לימון לתערובת אחידה. מערבבים פנימה צימוקים.
  7. משטחים את מלית הגבינה על הבצק האפוי והחם. מוציאים את שאר הבצק מהמקפיא ומגררים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה. מחזירים
  8. לתנור ואופים ב-170 מעלות עוד 40 דקות, להזהבה והתייצבות (אם מלית הגבינה מתחילה להשחים, מנמיכים את החום ל-160 מעלות).
  9. מצננים ומעבירים למקרר ל-4-2 שעות לפני ההגשה.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody