עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות זו עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן, שמגישים עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות קונטרה חמצמצה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסה אישית (כמו בתמונה) - פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.

מצרכים

תחתית

מלית גבינה

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה ואופים: חממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  3. טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
  4. מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
  7. מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.

כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…

בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

פשטידת תירס ב-10 דקות

כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (17)

    Avatar
    עדי

    עשיתי אותה עוגה אבל עם מספר שינויים: הוספתי שמנת חמוצה 200 גרם 27 אחוז המסתי 150 גרם שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה, ולגבי אופן ההכנה הקצפתי את החלבונים עם מחצית מהסוכר ואחר כך קיפלתי לשאר הבלילה של החלמונים+הגבינה והשוקולד, וגם אפיתי בחום 190 מעלות לרבע שעה טורבו ואחר כך שעה נוספת חום למטה למעלה ב- 150 מעלות . שאלתי היא האם אמורים להרגיש ממש את טעם השוקולד הלבן לאחר האפייה(כמו במוסים ועוגות קרות ללא אפייה שיש בהן שוקולד לבן) ? ומה ניתן לעשות אם בכלל שאכן יורגש ממש טעם השוקולד הלבן בעוגה מהסוג הזה? האם הורדת השמנת החמוצה, וחוסר הקצפת החלבונים בנפרד ומעלות של 140 מעלות ,יעזרו ויגרמו לזה ? או שפשוט הוספת שוקולד 300 גרם , למרות שלא נראה לי שזאת הבעייה אבל אולי אני טועה כי דווקא שמתי 150 גרם שזה גם הרבה.

      Avatar
      Foody Foody

      במתכון הזה השוקולד הלבן מעשיר את העוגה אבל טעמו לא משתלט.
      לטעם דומיננטי יותר כדאי להוסיך מעל העוגה גנאש שוקולד לבן (לפני שכבת האוכמניות)

      Avatar
      עדי

      כן אבל השאלה שלי זה קשור לאופן ההכנה למעלות שעשיתי או להקצפת החלמונים בנפרד? אם עושים כפי שמצויין מעלות רק 140 ולטרוף את הכל ביחד אז יותר ירגישו את השוקולד?כמו כן שכחתי לציין שהוספתי 3 כפות קמח תפוח אדמה זה גם קשור לזה שהקמח הפריע לטעם או אין קשר? ובנוגע למעלות שעשיתי זה גם פגע בטעם השוקולד כי רשום רק 140 למרות שגבינה יחד עם שוקולד לא יכול לדעתי להתגבש כי יש את הגבינה, וגם הקצפתי בנפרד ובמתכון רשום שלא לעשות זאת

      Avatar
      Foody Foody

      כדי לקבל את העוגה שבמתכון מומלץ להצמד למתכון 🙂
      בכל מקרה במתכון הזה השוקולד אינו משתלט על העוגה אלא נותן לה ניחוח וניל ומתיקות.

    Avatar
    מיכל

    מה אפשר לפזר מעל במקום פירות?

      Avatar
      Foody Foody

      מה שרוצים 🙂
      עדיף משהו חמצמץ, למשל שמנת חמוצה מעורבבת עם קצת סוכר,
      אפשר פירות אחרים,
      אפשר גנאש שוקולד,
      ואפשר גם פשוט בלי כלום

    Avatar
    מיכל

    בטעות המסתי רק 200 גרם שוקולד עם החצי כוס שמנת מתוקה. והעוגה כבר בתנור! האם ניתן לתקן? האם לאפות יותר זמן? האם יצא דליל מידי?

      Avatar
      Foody Foody

      זה ככל הנראה יהיה בסדר, העוגה תהיה פחות מתוקה

    Avatar
    לידיה

    היי, אפשר להחליף במשהו את השוקולד הלבן במידה ואין? אפשר לשים ממרח חלבה או משהו אחר?

    Avatar
    אורטל

    הכנתי השבת את העוגה, יצאה מושלמת ברמת התמכרות 🙂 ציפיתי אותה מתחת לאוכמניות בשכבה דקה של גנאש שוקולד לבן אז בכלל.. באופן כללי, העוגות של קרין תמיד מצליחות לי. תודה!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לקרוא 🙂

    Avatar
    יוסף

    אפשר להכין עם גבינה 9 אחוז במקום 5 אחוז בשביל טעם גבינה מודגש יותר בעוגה??

      Foody team
      Foody team

      אפשר 🙂 ספר לנו איך יצא!

    Avatar
    הדר

    היי יש אפשרות להקפיא את העוגה ?

      Foody team
      Foody team

      מומלץ שלא להקפיא עוגות גבינה כי זה פוגע במרקם שלהן

    Avatar
    לירון

    שלום, הכנתי את העוגה הזו מספר פעמים. היא מעלפת, העוגה הכי טעימה שהכנתי עד היום. דחוסה וטובה. שאלה- האם אפשר להמיר חלק מהגבינה או אפילו את כל הכמות בגבינת שמנת? זה ייצא עשיר יותר? או כבד מדי?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody