עוגת גבינה ושוקולד לבן לפסח

עוגת גבינה ושוקולד לבן לפסח זו עוגת גבינה אפויה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן - הפעם בגרסה כשרה לפסח, יפה, צחורה וחגיגית
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן - הפעם בגרסה כשרה לפסח. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסא אישית (כמו בתמונה) - פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.

מצרכים

מלית

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  3. טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
  4. מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
  7. מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody