עוגת גבינה ושוקולד לבן לפסח

עוגת גבינה ושוקולד לבן לפסח זו עוגת גבינה אפויה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן - הפעם בגרסה כשרה לפסח, יפה, צחורה וחגיגית
עוגת גבינה ושוקולד לבן לפסח זו עוגת גבינה אפויה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן - הפעם בגרסה כשרה לפסח, יפה, צחורה וחגיגית
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן – הפעם בגרסה כשרה לפסח. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסא אישית (כמו בתמונה) – פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.

מצרכים

מצרכים


מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  3. טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
  4. מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
  7. מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.

    לעוד מתכונים טעימים ויצירתיים לפסח לחצו כאן

    עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח

    נמסיס - עוגת השוקולד המושלמת לשנה מושלמת!

    מתכון לשיפור מצב הרוח: טראפלס נוטלה שמכינים בקלי קלות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    ‏שלום😊 מה קורה אם העוגה הצהיבה בתנור? למרות ששמתי 140 מעלות וזה קרה כבר אחרי שעה ועשרים?😬

      Foody team
      Foody team

      זה לא נורא. כל תנור מחמם אחרת. כנראה שלך חזק קצת יותר. מקווה שהטעם יצא מעולה 🙂

    Avatar
    רוני

    האם צריך לשמן את התבנית? והאם יש צורך להשאיר את העוגה בתנור לאחר האפייה?

      Foody team
      Foody team

      לא חובה לשמן את התבנית, ואין צורך להשאיר את העוגה בתנור לאחר האפייה. פשוט לתת לה להצטנן בחוץ, ורק אז להעביר למקרר. היא תצנח קצת, אבל ככה זה אמור להיות

    Avatar
    סאלי תקוה

    הי. במידה ואין ברשותי שוקולד לבן, איזה תחליף יש?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody