מלכת עוגות הגבינה: עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית טעימה, גבוהה, יפה וחגיגית במיוחד. בואו ללמוד איך מכינים אותה נכון, כדי שתצא גבוהה ומרשימה ממש כמו בקונדיטוריה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

עוגת גבינה אפויה אוורירית ורכה במיוחד - אחת העוגות הכי טעימות שיש. קבלו את ה-מתכון הקלאסי לעוגה שתישאר גבוהה, ללא סדקים ומושלמת בדיוק כמו עוגת גבינה אפויה של קונדיטוריות.

מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה

תחתית בצק פריך

מלית עוגת גבינה אפויה

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים. מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
  5. בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
  6. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
  8. אופים בשני שלבים: אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
  9. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס”מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
  10. מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  11. מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.

    כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (97)

    Avatar
    ליפז

    1. אם אני אופה בסיר גחנון האם צריך להשים מיים גם בתבנית שעלייה אני שמה את הסיר וגם להשים מיים בתחתית נוספת שבעצם זה בתחתית התנור? 2. האם אני יכולה לעשות את המתכון הבסיסי הזה ופשוט בסוף להוסיף את הציפוי עם השמנת החמוצה?

      Foody team
      Foody team

      מספיק לשים מים בתחתית הסיר/תבנית. אפשר להוסיף ציפוי של שמנת חמוצה. בהצלחה (:

    Avatar
    מור עשור

    אחרי שמוציאים את הבצק של התחתית מהתנור, צריך לתת לו להתקרר לפני שמוסיפים מעליו את המלית?

      Foody team
      Foody team

      לא, אין צורך לקרר את התחתית.

    Avatar
    משה

    רציתי לשאול אם אפשר להוסיף שמנת מתוקה או חמוצה במקום תוספת הגבינה 30% מחכה לתשובה תודה מראש..

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להחליף את גבינת השמנת בשמנת חמוצה או מתוקה. המרקם שונה לחלוטין ולא יביא לתוצאה טובה. בהצלחה (:

    Avatar
    דני

    רציתי לשאול אם אפשר לערבב בתוך העוגה פירורי עוגיות או שוקולד צ’יפ ואם זה לא יפגע במרקם העוגה והיא תעלה יפה

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא להכניס לבלילה תוספות העלולות לפגוע בתפיחה בתנור ו”להפיל” אותה בסיום האפייה. אפשר להוסיף לבלילה של עוגת גבינה קרה (ללא אפייה). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody