עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית טעימה, גבוהה, יפה וחגיגית במיוחד. בואו ללמוד איך מכינים אותה נכון, כדי שתצא גבוהה ומרשימה ממש כמו בקונדיטוריה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

עוגת גבינה אפויה אוורירית ורכה במיוחד - אחת העוגות הכי טעימות שיש. קבלו את ה-מתכון הקלאסי לעוגה שתישאר גבוהה, ללא סדקים ומושלמת בדיוק כמו עוגת גבינה אפויה של קונדיטוריות.

מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה

תחתית בצק פריך

מלית עוגת גבינה אפויה

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים. מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
  5. בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
  6. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
  8. אופים בשני שלבים: אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
  9. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס”מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
  10. מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  11. מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar

    תודה תודה רבה קרין מתכון כל כך מוצלח

    Avatar

    תודה רבה על המתכון… מה תורם במרקם החלב והחמאה? בד”כ לא שמה.. חשבתי שעדיף כמה שפחות נוזלים בעוגה… תמיד אומרים שיש לסנן נוזלים מהגבינות ופה זה בעצם תוספת נוזלים

      Avatar
      Foody Foody

      העוגה עסיסית ונימוחה כי החלב והחמאה יותר עשירים מהנוזלים שיוצאים מהגבינה. במקביל לחלב והחמאה מוסיפים גם כמות יפה של חומרים מייבשים – קמח וקורנפלור, והתוצאה מאוזנת והמרקם לא רטוב מדי ולא יבש מדי
      יש כמובן כל מיני מתכונים וכל מיני שיטות, המרקם של העוגה הזו מיוחד ומעט דחוס, לעומת עוגות ללא תוספת נוזלים. פשוט תתנסי ותטעמי ותראי מה את הכי אוהבת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody