עוגה לפסח של אסף

עוגה לפסח של אסף זו עוגת שוקולד ללא קמח, טעימה ומפנקת, עם קרם וניל ונס קפה וציפוי שוקולד מבריק, שמתאימה גם לכל מי שנמנע מגלוטן
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

עוגה וציפוי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 6 ביצים L
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן

קרם וניל ונס קפה

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3/4 כוס חלב 3%
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 כפית קפה נמס

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
  4. שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
  5. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
  7. מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
  8. מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
  9. שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.

 

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody