
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה וציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
קרם וניל ונס קפה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית קפה נמס

אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
האם העוגה יוצאת גבוהה?
הי קרן, העוגה יוצאת בגובה בינוני. אם תרצי אותה גבוהה יותר, אפשר להכין בתבנית בקוטר יותר קטן, למשל 22 ס”מ. בהצלחה!
שאלה לגבי המתכון, הכוס שאנו משאירים בצד, האם מכילה חלמונים לא אפויים והאם זה לא מסוכן?
זה עלול להיות מסוכן לנשים בהריון
אחת מעוגות השוקולד הטובות שיש – ולא רק בפסח. הפכה להיות עוגת האירוח המוצלחת שלי. שאפו על המתכון. ותודה
היי האם אפשר לוותר על הכוס שמשאירים בצד?
כן