סופגניות פרווה פשוטות ומעולות של קרין גורן

מתכון ידידותי לסופגניות אמיתיות, מבצק שמרים טעים טעים. עבור מי שמסתבך עם כוסות מדידה הפעם הכמויות מותאמות לכוס שתיה קרה חד פעמית סטנדרטית בנפח של 180 מ"ל
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

המתכון הזה קל ומתאים להכנה עם הילדים! אם הילדים שלכם כבר גדולים, הם אפילו יסתדרו איתו נהדר גם לבד, רק השגיחו עליהם בעת הטיגון.

המתכון הזה בעיקר מקצר חיים והופך את הכל להרבה יותר זריז ומהיר והכנת סופגניות (שוות, שמנמנות כמו בקונדיטוריה) עוברת לבית!

מצרכים

בצק

טיגון עמוק

מילוי וקישוט

אופן הכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או 10 דקות בידיים), לבצק קטיפתי ורך אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת נפח (כשעה וחצי).
  2. חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה, בגודל 5X5 ס”מ בערך. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה.
  3. משמנים את הכדורים מלמעלה בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהנפח יותר מכפול (כשעתיים).
  4. מחממים בסיר שמן עמוק (השמן צריך להיות בטמפ’ של 160-150 מעלות - חם מאוד אבל לא רותח ומבעבע מדי. לפי מהירות הטיגון וצבע הסופגניות אפשר להנמיך או להגביר את האש).
  5. מעבירים בכל פעם לסיר כמה כדורי בצק, יחד עם ניירות האפייה שמתחתיהם (הניירות יתנתקו ויצופו ואז אפשר יהיה לשלוף אותם). מטגנים כל כדור שתיים וחצי דקות מכל צד, להשחמה.
  6. מוציאים בזהירות למגש עם נייר סופג. לטיגון טוב, חשוב לא לצופף מדי את הסופגניות בסיר.
  7. מצננים מעט בטמפ’ החדר. מזריקים לכל סופגנייה ריבה במזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה).
  8. בוזקים לקישוט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים בגאווה! מומלץ ולאכול מיד, כשהסופגניות עדיין חמימות.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    אורטל

    זה ישמע קצת מצחיק אבל יש גירסה קצת יותר רזה לסופגניות? אפשר לאפות אולע ולא לטגן בשמן עמוק? תודה

    Avatar
    דורית

    מדהים יצא. תודה קרין אלופה. חג חנוכה שמח

      Foody team
      Foody team

      חג שמח!

    Avatar
    הילה

    וואו.. יצא מאוווד טעים.. אכלתי איזה 4 אפילו בלי מילוי…

    Avatar
    הילה

    רק שאלה קטנה.. בצק תפח יפה מאוד קצת יותר משעתיים.(בפעם השנייה ) אבל סופגניות לא עלו לי בטיגון.. אפילו נפלו קצת… מה עש0יתי לא נכון?אבל

      Foody team
      Foody team

      הסופגניות לאחר הטיגון לא אמורות להשאר תפוחות כמו לפני הטיגון. לכן ההתפחה הארוכה חשובה, כדי שהסופגניות תהיינה גדולות ויקטנו קצת בטיגון.

    Avatar
    אפרת

    עשיתי בדיוק כמו שכתוב אבל זה לא יצא לי סופגניות זה יצא יותר סוג של ספינג קשה מבחוץ זה לא היה רך כמו סופגניה אולי לא עשיתי משהו טוב?

      Foody team
      Foody team

      סופגניות אמורות להיות קצת “קשות” מבחוץ. המעטפת שלהן מטוגנת ונוצרת מעין שכבה פריכה מעט. אם החלק הפנימי של הסופגנייה יצא דחוס, יכול להיות שתהליך ההתפחה לא הושלם והבצק לא היה מספיק אוורירי בזמן הטיגון.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody