סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן

סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
  • קרין
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

סירופ

קצפת ודובדבנים


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
  4. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
  5. מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
  9. טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
  10. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  11. מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    דבורה ג.

    היי, הכנתי את הסברינות.. הסירופ מדהיםם. הקרם יצא טעים. 2 דברים: הקרם שמנת עמד ממש יפה.. וכמה דקות אחר כך חצי מהם פשוט החליקו מהסברינה… כל הקרם השלם עם שימור הצורה פשוט החליק.. מבאס. אני כן בדקתי לפני ששמתי שזה לא חם… עוד דבר – מדיי מתוק. הייתי מכינה עם פחות סוכר. תודה…

      Foody team
      Foody team

      הי. סוכר זה עניין הטעם האישי. לגבי הקרם – יכול להיות שהסברינות היו רטובות מדי?

    Avatar
    זהבית מועלם

    אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להתפיח למשך הלילה. הבצק עלול לתפוח יתר על המידה. בהצלחה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody