סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן

סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

סירופ

קצפת ודובדבנים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
  4. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
  5. מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
  9. טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
  10. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  11. מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

      Avatar
      Foody Foody

      הוספנו. הכוונה היא ל-2 כוסות מים.

    Avatar
    לאה בוארון

    מושלם. אוהבת מה שאת מכינה

    Avatar
    שושי

    הי, אני רוצה להכין עם שמרים יבשים במקום טריים, כמה צריך להוסיף?במידה ומשנים לשמרים יבשים המתכון נשאר אותו הדבר?

      Avatar
      Foody Foody

      1/3 מכמות השמרים – 8 גרם שמרים יבשים.
      כל השאר זהה

    Avatar
    שושי

    במתכון כמויות המים שונות מהכמויות בסירטון, אתם צרכים לבדוק את המתכון לפני הפרסום

      Avatar
      Foody Foody

      צודק 🙂
      העברנו לתיקון, תודה על תשומת הלב

    Avatar
    שרון

    שלום, אני רוצה להכין עוגת סברינה לא אישיות אני לא מוצאת מתכון של קרין כול התכונים זה לסברינה אישית, אני רוצה עוגת סברינה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין כעוגה גדולה בתבנית טבעתית במקום עוגות קטנות. יתכן וזמן האפיה יתארך קצת

    Avatar
    דנה ביטון

    לפי איזה כמות לרשום שיצא לעוגה גדולה (30איש)

      Avatar
      Foody Foody

      אותה כמות תספיק לפרוסה קטנה לכל סועד. כמות וחצי לעוגה ממש גדולה

    Avatar
    יהודית

    יצא ממש טוב. יפות ועם טעם של פעם. מנסיון קודם ידענו שהעוגות צריכות להיות ממש ממש ספוגות. לטעמי הכל יצא מתוק מידי. בדיעבד לא הייתי מוסיפה סוכר לקצפת כי יש גם 2 כפות פודינג. ואגב בכל מאפי השמרים אני משתמשת בקמח שמרים כי זה הכי קל .

    Avatar
    ישראל

    האם אפשרי לעשות את העוגה פרווה? אם כן , איך? תודה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody