נפוליאון כבש גם את ליבי: נפוליאון שוקולד מושחת!

גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
  • קרין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

דיסקית קראנצ'ית

בצק

גנאש שוקולד לבן

גנאש שוקולד חלב


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
  2. צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
  3. מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
  4. משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
  5. לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
  6. מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  7. מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  8. מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
  9. מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
  10. מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.

    רוצים להכין את המתכון? כל חומרי המתכון מחכים לכם כאן! איזה כייף!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (10)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      לא

      Foody team
      Foody team

      צנתר משונן ורחב (הקוטר של הצנתר תלוי בגודל שרוצים את הזילוף “נחש”).

    Avatar
    שילת אפר

    שלום אפשר להחליף את חמאת הקקאו בחמאה רגילה? וכמה מלבנים יוצאים מכמות אחת?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להחליף את חמאת הקקאו בחמאה רגילה. יוצאים 12-15 מלבני בצק (3-4 נפוליאונים).

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody