נפוליאון כבש גם את ליבי: נפוליאון שוקולד מושחת!

גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
  • זמן הכנה
    שעה ו-30 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

דיסקית קראנצ'ית

בצק

גנאש שוקולד לבן

גנאש שוקולד חלב

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
  2. צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
  3. מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
  4. משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
  5. לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
  6. מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  7. מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  8. מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
  9. מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
  10. מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    בנימין מרציאנו

    לא הבנתי את הכמויות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody