
-
זמן הכנהשעה ו-30 דקות
-
זמן כולל7 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים12
מצרכים
דיסקית קראנצ'ית
-
100 גרם זפירו חלבשל המזווה המתוק
-
40 גרם חמאת קקאו
-
125 גרם ממרח בטעם לואקרשל המזווה המתוק
-
50 גרם פייטה
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון התבנית
בצק
-
1 עלה בצק עלים
-
1 ביצה Lטרופה להברשה
-
1 חופן סוכר חום בהיר דמררהלפיזור
גנאש שוקולד לבן
-
90 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
180 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גנאש שוקולד חלב
-
90 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
180 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
- צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
- מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
- משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
- לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
- מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
- מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.
תגובות (8)
לא הבנתי את הכמויות
שלום,
שלום, כמה מנות יוצאות במתכון?
בצד שמאל אפשר לסמן כמה מנות רוצים להכין וכמות המצרכים משתנה בהתאם 🙂
שלום אפשר להחליף את חמאת הקקאו בחמאה רגילה? וכמה מלבנים יוצאים מכמות אחת?
לא מומלץ להחליף את חמאת הקקאו בחמאה רגילה. יוצאים 12-15 מלבני בצק (3-4 נפוליאונים).
היי רציתי מה שם הצנטר?
צנתר משונן ורחב (הקוטר של הצנתר תלוי בגודל שרוצים את הזילוף “נחש”).